23/06/2021 23/06/2021 Στο θρόνο της επέστρεψε χθες το απόγευμα, Τρίτης 22 Ιουνίου, η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης της ομώνυμης Ιεράς Μονής μετά τις τριήμερες πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Πνεύματος. Τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, το απόγευμα είχε προηγηθεί ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, τον οποίο, μια τέτοια ημέρα, δεν μπορούσε παρά να μην ακολουθήσει το...
23 Ιουνίου, 2021 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2021 - 15:57

Λευκάδα: Η Μονή Παναγίας Φανερωμένης γιόρτασε τη Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου

Διαδώστε:
Λευκάδα: Η Μονή Παναγίας Φανερωμένης γιόρτασε τη Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου

Στο θρόνο της επέστρεψε χθες το απόγευμα, Τρίτης 22 Ιουνίου, η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης της ομώνυμης Ιεράς Μονής μετά τις τριήμερες πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021, το απόγευμα είχε προηγηθεί ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, τον οποίο, μια τέτοια ημέρα, δεν μπορούσε παρά να μην ακολουθήσει το ιερό μνημόσυνο των Κτιτόρων, Καθηγουμένων, Ιερομονάχων, Μοναχών, Ευεργετών και Δωρητών της Ιεράς Μονής.

Το πρωινό της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, 21 Ιουνίου 2021, εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου για το νησί της Λευκάδος, κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην εορτάζουσα Ιερά Μονής Παναγίας Φανερωμένης. Στις 06:45 π.μ. εψάλη, τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19, η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου. Πλήθος πιστών προσέτρεξαν από νωρίς το πρωί στην Ιερά Μονή για να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία της «Κυράς», όπως χαρακτηριστικά ονομάζουν οι ντόπιοι την προστάτιδα των απανταχού της γης Λευκαδίων Υπεραγία Θεοτόκο. Το Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης. Κατά την διάρκεια της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον Ανθυποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος Λευκάδος κ. Σπυρίδωνα Τζουανόπουλο ο οποίος μάλιστα επί σειρά ετών διακονεί το αναλόγιο της Ιεράς Μονής και σπουδάζει την τέχνη της ψαλτικής στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης.

Στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Ιερά Λιτάνευση της Πάνσεπτης Εικόνας πέριξ του Καθολικού της Ι. Μονής έως το Καμπαναριό, με την συμμετοχή του κλήρου και του λαού της Ιεράς Μητροπόλεως. Το παρόν έδωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα, ο Βουλευτής Λευκάδος κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Δήμαρχος Λευκάδος κ. Χαράλαμπος Καλός, ο Δήμαρχος Μεγανησίου κ. Παύλος Δάγλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδος κ. Ανδρέας Κτενάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σωτήριος Σκιαδαρέσης, ο πρώην Yπουργός κ. Γεώργιος Βλάχος, σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και των σωμάτων ασφαλείας.

Την ιερά λιτάνευση συνόδευε η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδος η οποία παιάνιζε πανηγυρικά εμβατήρια. Πριν το πέρας της Ιεράς Πανηγύρεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Ασπρογέρακα, καθώς και όλους όσους διηκόνησαν την Ι. Μονή, κληρικούς και λαϊκούς, κατά την διάρκεια του εορταστικού τριημέρου. Ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ι. Μονής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων