02/10/2020 02/10/2020 Κοντά στην Τρίπολη, στην επαρχιακή οδό προς Συλίμνα, στη θέση “Άλσος της Θέμιδος” είναι κτισμένο ένα Εξωκκλήσι προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου, Πολιούχου των Αθηνών και προστάτου των Δικαστικών.  Ο Ιερός Ναός χτίστηκε με ενέργειες Δικαστικών και Δικηγόρων και εγκαινιάστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο στις 3 Οκτωβρίου 2000. Την...
02 Οκτωβρίου, 2020 - 21:55

Εορτάζει το Εκκλησάκι του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Εορτάζει το Εκκλησάκι του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου στην Τρίπολη

Κοντά στην Τρίπολη, στην επαρχιακή οδό προς Συλίμνα, στη θέση “Άλσος της Θέμιδος” είναι κτισμένο ένα Εξωκκλήσι προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου, Πολιούχου των Αθηνών και προστάτου των Δικαστικών. 

Ο Ιερός Ναός χτίστηκε με ενέργειες Δικαστικών και Δικηγόρων και εγκαινιάστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο στις 3 Οκτωβρίου 2000.

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί ο Όρθρος και εν συνεχεία πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία.

Ευλαβείς χριστιανοί, Δικαστικοί υπάλληλοι, Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, υπάλληλοι του Υποθηκοφυλακείου της Τριπόλεως, προσέτρεξαν για να τιμήσουν και να λάβουν την Χάρη και την ευλογία του Αγίου.

Δείτε φωτογραφίες: 

ΧΑΜπίτας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων