05/02/2024 05/02/2024 Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό, Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δήμου Μεταμορφώσεως, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, το Αφιέρωμα της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος στην μητέρα, με αφορμή την εορτή των Αγίων Μητέρων των Τριών Ιεραρχών, Νόνας, Εμμελείας και Ανθούσης. Εισηγήσεις έγιναν...
05 Φεβρουαρίου, 2024 - 14:00

Αφιέρωμα – εκδήλωση στην μητέρα από την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Διαδώστε:
Αφιέρωμα – εκδήλωση στην μητέρα από την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό, Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δήμου Μεταμορφώσεως, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, το Αφιέρωμα της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος στην μητέρα, με αφορμή την εορτή των Αγίων Μητέρων των Τριών Ιεραρχών, Νόνας, Εμμελείας και Ανθούσης.

Εισηγήσεις έγιναν απο δύο ομιλήτριες. Αρχικά από την πρεσβυτέρα κ. Χρυσούλα Βουτούρα, Θεολόγο, με θέμα: “Η μητρότητα ως κενωτικό γεγονός. Θεολογική και παιδαγωγική προσέγγιση μέσα από τα πρόσωπα των Αγίων Μητέρων“, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι “[…] Στις μέρες μας που τα πρότυπα του μικρού κυττάρου της κοινωνίας, της οικογένειας, τείνουν να εξαλειφθούν και ο θεσμός της οικογένειας βάλλεται από παντού, ο ρόλος της μητέρας είναι πιο σημαντικός από ποτέ […] Η μητέρα και ο πατέρας είναι εκείνοι που θα πρέπει να δώσουν μορφή στη ψυχή των παιδιών τους, παράδειγμα μίμησης στην εν Χριστώ ζωή […], καταλήγοντας με το ότι “Σε ένα καλύτερο κόσμο που όλοι αναζητάμε…η πορεία της κένωσης, η πορεία της προσφοράς, η πορεία κάθε μητέρας πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε κόστος. Ας την προβάλουμε.”

Ακολούθησε ο Γυναικείος Βυζαντινός χορός (ΟΓΒΧ) υπο την διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Μύριαμ Μαρίνου, που απέδωσαν με εξαιρετικό τρόπο ύμνους στην Μητέρα όλων των ανθρώπων, την Παναγία.

Η Δρ. Ψυχολογίας κ. Αναστασία Κοτσοπούλου-Κομισοπούλου ανέπτυξε την δεύτερη εισήγηση του αφιερώματος με θέμα: “Ο Ρόλος της μητέρας σήμερα. Προκλήσεις και δυσκολίες” υπογραμμίζοντας πως “η μητέρα είναι ο θεμέλιος λίθος της οικογένειας. Δίνει ζωή, ανατρέφει, προστατεύει, μεγαλώνει, αγαπάει, στηρίζει, βοηθά, ενισχύει, «καλύπτει», καθοδηγεί, συμβουλεύει […] είναι ο μηχανικός και ο αρχιτέκτονας της κοινωνίας, μιας και η ευτυχισμένη μητέρα θα κάνει ευτυχισμένα παιδιά […] και τελικά “Κάθε φορά που μια γυναίκα γεννάει το πρώτο της παιδί, γεννιέται μαζί του και μια μητέρα”!

Στη συνέχεια, απαγγέλθηκαν ποιήματα και ερμηνεύθηκαν τραγούδια από την παιδική χορωδία των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας της Μεταμορφώσεως.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος κατακλείοντας την εκδήλωση, τόνισε την αξία της γυναίκας μέσα στην Εκκλησία, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί στους δύσκολους και πονηρούς χρόνους που διερχόμαστε, ενώ ταυτόχρονα εξήρε την αξία της μητρότητας, της πατρότητας και εν τέλει της οικογένειας σύμφωνα με τα αξιακά πρότυπα της Χριστιανικής ανθρωπολογίας της Αγίας μας Εκκλησίας. Επιπλέον δεν δίστασε να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα της προβολής της γυναίκας εντός της Εκκλησίας, ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Κλήρος και λαός έλαβαν ως ευλογία του Επισκόπου απο μία εικόνα των τριών Αγίων Μητέρων καθώς και πλούσιο κέρασμα που προσέφερε ο φιλόξενος Ναός.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων