02/11/2022 02/11/2022 Η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητέρας αυτών Θεοδότης των εξ Ασίας εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και Ιερούργησε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο πολιός Γέροντας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων...
02 Νοεμβρίου, 2022 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2022 - 8:48

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας

Η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητέρας αυτών Θεοδότης των εξ Ασίας εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και Ιερούργησε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο πολιός Γέροντας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος είχε διατελέσει εφημέριος σε αυτόν τον Ιερό Ναό.

Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, πλαισίωσαν ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρ Καραγιάννης, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Κηφισιάς Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριος Λιέπουρης και Αμαρουσίου Αρχιμ. π. Τιμόθεος Κατάρας και οι εφημέριοι του ναού.

Την ώρα του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ευχήθηκε στους πιστούς και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο για την εκεί παρουσία του. Ακολούθως ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεώς μας κήρυξε τον Θείο λόγο αναφερόμενος στον βίο, τη σημασία και το μήνυμα της εορτής των Αγίων.

 

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων