19/09/2022 19/09/2022 Τα Εγκαίνια του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Θωμά Αμαρουσίου και των παρεκκλησίων των Αγίων Αναστασίου του Πέρσου και Σεραφείμ του εν Δομβώ τελέστηκαν κατά την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη τελέστηκαν το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, από τον σεβασμιώτατο, Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο. Κατά τον Εσπερινό των Εγκαινίων πραγματοποιήθηκε...
19 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2022 - 10:02

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Θωμά στο Μαρούσι

Διαδώστε:
Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Θωμά στο Μαρούσι

Τα Εγκαίνια του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Θωμά Αμαρουσίου και των παρεκκλησίων των Αγίων Αναστασίου του Πέρσου και Σεραφείμ του εν Δομβώ τελέστηκαν κατά την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη τελέστηκαν το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, από τον σεβασμιώτατο, Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο.

Κατά τον Εσπερινό των Εγκαινίων πραγματοποιήθηκε η υποδοχή και η κατάθεση των Ιερών λειψάνων των Οσιομαρτύρων Πατέρων των εν τη Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης αναιρεθέντων. Ο σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό συμπαραστατούμενος από τους πρωτοπρεσβύτερους π. Αναστάσιο Τραϊφόρο και π. Χαράλαμπο Θεοδώση, υπεύθυνο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεωςπ και πλειάδα ιερέων της περιοχής.

Μετά το πέρας της αρτοκλασίας χειροθέτησε τον πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Παύλο Καρανικόλα σε αναγνώστη και κατόπιν κήρυξε το Θείο λόγο, αναφερόμενος στις φάσεις ανεγέρσεως του Ιερού Ναού και εξηγώντας λεπτομερώς την αξία και την θεολογική σημασία των Ιερών Εγκαινίων.

Την κυριώνυμο ημέρα ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της τελετής των Εγκαινίων και ιερούργησε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συμπαραστατούμενος από ιερείς και διακόνους, με πρώτο τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κηφισιάς και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου – Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Λιέπουρη, ο οποίος είχε τη γενική επιμέλεια των 34ων Ιερών Εγκαινίων, υποβοηθούμενος από τον Αρχιδιάκονο π. Ιάκωβο Χρόνη και τους κ.κ. Γεώργιο Κουκούτση και Γεώργιο Αθανασόπουλο.

Προ της Απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ι. Ναού ευχαρίστησε τον σεβασμιώτατο καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν ώστε να φτάσει ο Ναός του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου στην σημερινή ημέρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων