04/04/2020 04/04/2020 Μια ευχάριστη είδηση έκανε γνωστή η Ιερά Μητρόπολη Κορέας, η οποία δοκιμάζεται όπως όλη η ανθρωπότητα από τη μάστιγα της πανδημίας του κορωνοϊού. Μετά από πολυετείς προσπάθειες, πριν λίγες ημέρες ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος και ο διευθυντής της κατασκευαστικής Εταιρείας E ECO CO. υπέγραψαν το Συμβόλαιο Ανεγέρσεως του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου...
04 Απριλίου, 2020 - 16:52
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2020 - 17:20

Ένας ακόμη Ορθόδοξος Ναός στην Άπω Ανατολή

Διαδώστε:
Ένας ακόμη Ορθόδοξος Ναός στην Άπω Ανατολή

Μια ευχάριστη είδηση έκανε γνωστή η Ιερά Μητρόπολη Κορέας, η οποία δοκιμάζεται όπως όλη η ανθρωπότητα από τη μάστιγα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετά από πολυετείς προσπάθειες, πριν λίγες ημέρες ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος και ο διευθυντής της κατασκευαστικής Εταιρείας E ECO CO. υπέγραψαν το Συμβόλαιο Ανεγέρσεως του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Jeonju και του παράπλευρου Πνευματικού Κέντρου.

Μάλιστα, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, τόσο όσο Σεβασμιώτατος και οι κληρικοί, όσο και ο διευθυντής της κατασκευαστικής φορούσαν προστατευτικές μάσκες, τηρώντας με αυτό τον τρόπο τα προβλεπόμενα μέτρα που έχουν επιβάλλει οι κρατικές αρχές.

Το έργο θα αρχίσει την Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 και θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου 2021.

“Ζητούμε τις προσευχές όλων σας, αλλά και την οικονομική υποστήριξη όσων μπορούν για την εξόφληση της δαπάνης του ιερού αυτού έργου” αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ραδιοφωνική αναμετάδοση των Ιερών Ακολουθιών 

Η Ιερά Μητρόπολη Κορέας χρησιμοποιεί και αυτή τη βοήθεια της τεχνολογίας προκειμένου να μεταδώσει τις Ιερές Ακολουθίες σε κάθε Ορθόδοξο σπίτι. Γι ‘ αυτό προτρέπει με μήνυμά της τους πιστούς να συντονίζονται κατά τη διάρκεια που τελούνται οι Ακολουθίες στο σύνδεσμό: http://www.youtube.com/user/KoreaOrthodox.

Παράλληλα, καλεί για ακόμη μια φορά τους πιστούς να εντείνουν τις προσευχές τους από το σπίτι.

Αναλυτικά το μήνυμα αναφέρει:

Επειδή, λόγῳ του κορωνοϊού, δεν μπορείτε, δυστυχώς, να έρθετε αυτή την περίοδο στους Ιερούς Ναούς μας, αναμεταδίδουμε, με την βοήθεια της τεχνολογίας, τις Ιερές Ακολουθίες που τελούνται καθημερινώς, για να τις παρακολουθείτε προσευχόμενοι από το σπίτι σας. Ο σύνδεσμος που μπορεί να δείτε τις Ιερές Ακολουθίες είναι: http://www.youtube.com/user/KoreaOrthodox

Με το παρόν σημείωμα θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων στο εξής θέμα: Ο μοναδικός λόγος της αναμετάδοσης των Ιερών Ακολουθιών είναι, όπως είπαμε, η προσευχή. Και η προσευχή είτε γίνεται στον Ιερό Ναό είτε γίνεται στο σπίτι μας, είτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο πρέπει να αναπέμπεται προς τον Θεό με την δέουσα ευλάβεια και προσοχή. Με άλλα λόγια, η ώρα της επικοινωνίας μας με τον Θεό πρέπει να είναι αποκλειστικά αφιερωμένη σ᾽ Αυτόν και να μη «μεριμνούμε και τυρβάζουμε περί πολλών πολλών» (πρβλ. Λκ. 10:41) κατά την ώρα της προσευχής, σαν την Μάρθα της γνωστής ευαγγελικής περικοπής.

Την ώρα που παρακολουθούμε τις Ιερές Ακολουθίες και μάλιστα την θεία Λειτουργία αποφεύγουμε συστηματικά να ασχολούμαστε με άλλες πράξεις. Για την δημιουργία κατάλληλης ατμόσφαιρας προσευχής καλό είναι να βρισκόμαστε ενώπιον των Αγίων Εικόνων στο οικογενειακό μας προσευχητάρι, να ανάβουμε το καντήλι ή ένα κερί, να βάζουμε θυμίαμα και να παρακολουθούμε με κατάνυξη τα τελούμενα και ακροώμενα από τον Ιερό Ναό που μεταδίδεται η συγκεκριμένη Ακολουθία.

Τα ίδια ισχύουν και για την κατ´ οίκον κοινή βραδινή προσευχή (10-10:15 μ.μ.), την οποία έχουμε καθιερώσει στα πλαίσια της εκστρατείας προσευχής προς τον Φιλάνθρωπο και Ελεήμονα Κύριό μας, για να προστατεύσει την ανθρωπότητα ολόκληρη από τον μεγάλο κίνδυνο του κορωνοϊού.

Σας παρακαλούμε να τηρείτε με ακρίβεια τις οδηγίες υγειονομικής προστασίας για το καλό του κοινωνικού συνόλου, και ευχόμαστε σύντομα να έχουμε την μεγάλη χαρά να σας δούμε πρόσωπο προς πρόσωπο για να συνεχίσουμε μαζί την από κοινού θεία Λατρεία στους Ναούς μας.

Η χάρη του Κυρίου Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρός και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος ας είναι μαζί με όλους σας. Αμήν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων