17/09/2020 17/09/2020 Στην Περιφέρεια Νόρθ-Κόουτ Βικτόρια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας θα τιμηθεί ο Άγιος Ευμένιος, Επίσκοπος Γορτύνης, που εορτάζει αύριο, 18 Σεπτέμβρη.  Από νεαρή ηλικία ο Ευμένιος υπέβαλλε τον εαυτό του σε πολλές σκληραγωγίες και ασκήσεις. Η εγκράτεια ήταν εκείνη που τον διέκρινε περισσότερο. Διότι στο μυαλό του είχε πάντα τη συμβουλή του Αποστόλου Παύλου, «πᾶς ὁ...
17 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:08
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2020 - 14:54

Ο Άγιος Ευμένιος, Επίσκοπος Γορτύνης, τιμάται στο Νόρθ-Κόουτ

Διαδώστε:
Ο Άγιος Ευμένιος, Επίσκοπος Γορτύνης, τιμάται στο Νόρθ-Κόουτ

Στην Περιφέρεια Νόρθ-Κόουτ Βικτόρια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας θα τιμηθεί ο Άγιος Ευμένιος, Επίσκοπος Γορτύνης, που εορτάζει αύριο, 18 Σεπτέμβρη. 

Από νεαρή ηλικία ο Ευμένιος υπέβαλλε τον εαυτό του σε πολλές σκληραγωγίες και ασκήσεις. Η εγκράτεια ήταν εκείνη που τον διέκρινε περισσότερο. Διότι στο μυαλό του είχε πάντα τη συμβουλή του Αποστόλου Παύλου, «πᾶς ὁ ἀγωνιζόμενος πάντα ἐγκρατεύεται» (Α’ προς Κορινθίους, θ’ 25). Καθένας, δηλαδή, που αγωνίζεται, εγκρατεύεται σε όλα, ακόμα και στην τροφή και στο ποτό, προκειμένου να πετύχει τον πνευματικό του σκοπό. Και ο Ευμένιος, ακολουθώντας τα λόγια του θεόπνευστου Αποστόλου, πέτυχε.

Αξιώθηκε να ιερωθεί και να γίνει επίσκοπος Γορτύνης στην Κρήτη. Από τη νέα του θέση, η αρετή του έλαμψε ακόμα περισσότερο και ο Θεός του έδωσε τη χάρη και τη δύναμη να θαυματουργεί. Και όπως αναφέρει η παράδοση, μια φορά με αναμμένες λαμπάδες κατέκαυσε έναν δράκοντα, που όρμησε εναντίον του. Έπειτα ο Ευμένιος πήγε στη Ρώμη, όπου με τη θεία του διδασκαλία και με θαύματα στερέωσε τους πιστούς. Ποθώντας, όμως, περισσότερη σκληραγωγία και άσκηση, πήγε στη Θηβαΐδα της Άνω Αιγύπτου, κοντά στους μεγάλους ασκητές. Εκεί παρέδωσε και το πνεύμα του στο Θεό. Το δε λείψανο του μεταφέρθηκε και θάφτηκε με τιμές στην έδρα της επισκοπής του, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εν λόγω Περιφέρειας της Αρχιεπισκοπής, σήμερα το μεσημέρι στις 3 (ώρα Αυστραλίας) θα ψαλλεί ο πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ αύριο το πρωί στις 8 θα τελεστεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Όλες οι ακολουθίες θα μεταδοθούν από τη σελίδα της Περιφέρειας στο facebook λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων