23/04/2021 23/04/2021 Κάλεσμα προς τους πιστούς να τηρήσουν τα μέτρα που θεσπίζει η Ελληνική Πολιτεία για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, στο πλαίσιο της αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού, απευθύνει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα έναρξης των Ιερών Ακολουθιών, το οποίο για τις ημέρες από...
23 Απριλίου, 2021 - 8:11

Εκκλησία της Κρήτης: Τηρήστε τα μέτρα της Πολιτείας

Διαδώστε:
Εκκλησία της Κρήτης: Τηρήστε τα μέτρα της Πολιτείας

Κάλεσμα προς τους πιστούς να τηρήσουν τα μέτρα που θεσπίζει η Ελληνική Πολιτεία για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, στο πλαίσιο της αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού, απευθύνει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα έναρξης των Ιερών Ακολουθιών, το οποίο για τις ημέρες από τη Κυριακή των Βαϊων  μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη θα ξεκινάει στις 7 το απόγευμα, τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή στις 6:30 το απόγευμα ενώ το Μεγάλο Σάββατο η αναστάσιμη ακολουθία θα ξεκινήσει στις 8:30 το βράδυ.

“H Eκκλησία της Κρήτης προσκαλεί τον λαό του Θεού να συμμετάσχει στις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, αλλά και στο μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου ο ουράνιος πνευματικός κόσμος συναγάλλεται και συνευφραίνεται με τον επίγειο και ορατό κόσμο μας”, τονίζεται.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, μετά από ομόφωνη απόφασή Της, ανακοινώνει ότι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης, για τις βραδινές Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος, θα τηρηθεί το παρακάτω ωρολόγιο Πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ – Ακολουθία του Νυμφίου: ώρα έναρξης 19.00’

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ – Ακολουθία του Νυμφίου: ώρα έναρξης 19.00’

Μ.ΤΡΙΤΗ – Ακολουθία του Νυμφίου: ώρα έναρξης 19.00’

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ – Ακολουθία του Νιπτήρος: ώρα έναρξης 19.00’

Μ. ΠΕΜΠΤΗ – Ακολουθία των Θείων Παθών: ώρα έναρξης 18.30’

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου – περιφορά του Επιταφίου γύρω από τους Ιερούς Ναούς: ώρα έναρξης 18.30’

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ – Κωδωνοκρουσία σε όλους τους Ι. Ναούς στίς 20.30’ καί στη συνέχεια η Ακολουθία της Παννυχίδος, η Τελετή της Αναστάσεως, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

H Eκκλησία της Κρήτης προσκαλεί τον λαό του Θεού να συμμετάσχει στις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, αλλά και στο μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου ο ουράνιος πνευματικός κόσμος συναγάλλεται και συνευφραίνεται με τον επίγειο και ορατό κόσμο μας.

Η Εκκλησία της Κρήτης, για άλλη μια φορά, προτρέπει τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα που θεσπίζει η Ελληνική Πολιτεία, με υπευθυνότητα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, κατά τη συμμετοχή τους στις Ι. Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων