10/11/2023 10/11/2023 Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσκοου της Νέας Υόρκης μετέβη χθες, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.  Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ, μαζί με την αδελφότητα. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος προέστη των ιερών ακολουθιών που τελέστηκαν επί τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού,...
10 Νοεμβρίου, 2023 - 8:24
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2023 - 8:27

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου στη Νέα Υόρκη

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου στη Νέα Υόρκη

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσκοου της Νέας Υόρκης μετέβη χθες, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. 

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης Ιωσήφ, μαζί με την αδελφότητα. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος προέστη των ιερών ακολουθιών που τελέστηκαν επί τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, προστάτου και και εφόρου της Μονής.

Ως έκφραση πατρικής αγάπης και ευγνωμοσύνης, ο Σεβασμιώτατος χάρισε μια προσωπική εικόνα του Αγίου Ιακώβου του εν Ευβοία στον Ηγούμενο και την αδελφότητα και ζήτησε να συνεχίσουν να προσεύχονται για τον Αρχιεπίσκοπό τους και όλους τους κληρικούς και τους λαϊκούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Η Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1999 με την συνοδεία επτά πατέρων, προερχομένων από την Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου Αριζόνας, και με πρώτον ηγούμενό της Μονής τον ιερομόναχο Ιωσήφ ο οποίος μαζί με τον μοναχό Γερμανό ήρθαν από την Ιερά Μονή του Οσίου Φιλοθέου του Αγίου Όρους τον Δεκέμβριο του 1993. Η Μονή ιδρύθηκε υπό την πνευματική καθοδήγηση του Γέροντος Εφραίμ της Αριζόνας με την άδεια του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής κ. Σπυρίδωνος. Τελεί δε υπό την πνευματική εποπτεία και κανονική δικαιοδοσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Η Ιερά ημών Μονή πανηγυρίζει τρεις φορές τον χρόνο. Στην ανακομιδήν των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου (την 3η Σεπτεμβρίου), στην κοίμηση του Αγίου (την 9η Νοεμβρίου), στην μνήμη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Μανταμάδου της νήσου Λέσβου (την Τρίτη Κυριακή του Πάσχα, Κυριακή των Αγίων Μυροφόρων).

Οι ακολουθίες τελούνται στην Ελληνική γλώσσα, καθώς επίσης και τα Πατερικά αναγνώσματα που παρατίθενται κατά την ώρα της τραπέζης, τελούνται δε κατά την Αγιορείτικη τάξη και τυπικό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων