26/02/2023 26/02/2023 Στον Αρχιεπισκοπικό Ιερό Ναό Άξιον Εστί στο Νόρθκοουτ της Βικτώρας τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου, Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Νόρθκοουτ. Ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος, αντί κηρύγματος, ανάγνωσε τον Κατηχητήριο Λόγο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Στο τέλος, με την...
26 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:03
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2023 - 13:12

Νόρθκοουτ: Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αείμνηστης Ζαχαρώς Αναστασιάδη

Διαδώστε:
Νόρθκοουτ: Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αείμνηστης Ζαχαρώς Αναστασιάδη

Στον Αρχιεπισκοπικό Ιερό Ναό Άξιον Εστί στο Νόρθκοουτ της Βικτώρας τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου, Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Νόρθκοουτ.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος, αντί κηρύγματος, ανάγνωσε τον Κατηχητήριο Λόγο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στο τέλος, με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αείμνηστης Ζαχαρώς Αναστασιάδη, κατά σάρκα αδελφής του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του κ. Νικολάου Αρχοντώνη, ο οποίος κατοικεί με τη σύζυγό του στη Μελβούρνη.

Σημειώνεται ότι παρέστη συμπροσευχόμενος από το Ιερό Βήμα και έλαβε μέρος στη τέλεση του μνημοσύνου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης.

Να επισημανθεί, τέλος, ότι την ημέρα λάμπρυναν με την παρουσία τους οι χοροδιδάσκαλοι Ιωσήφ Βιγλάκης και Ελευθερία Μανιουδάκη από την Κρήτη, οι οποίοι βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Μελβούρνη. Ο κ. Βιγλάκης, μάλιστα, είναι συνδεδεμένος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, καθώς είχε συνεργαστεί με τον Παναγιώτατο κατά τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στην Κρήτη το 2016, εξ ου και παραβρέθηκε στο μνημόσυνο της αείμνηστης αδελφής του.

  

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από vema

Διαβάστε ακόμη: Στην Ίμβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης για το Σαρανταήμερο μνημόσυνο της αδελφής του Ζαχαρώς

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων