23/03/2021 23/03/2021 Τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου, με πνεύμα αδελφικής αγάπης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Σιλουανός του Πατριαρχείου Σερβίας επισκέφθηκε τα γραφεία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και έτυχε θερμής υποδοχής από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κυανέων κ. Ελπίδιο. Ο Θεοφιλέστατος κ. Siluan ξεναγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις και γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής...
23 Μαρτίου, 2021 - 17:43
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2021 - 17:48

Στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στην Πέρθη ο Επίσκοπος της Σερβικής Εκκλησίας

Διαδώστε:
Στην έδρα της Αρχιεπισκοπής στην Πέρθη ο Επίσκοπος της Σερβικής Εκκλησίας

Τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου, με πνεύμα αδελφικής αγάπης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Σιλουανός του Πατριαρχείου Σερβίας επισκέφθηκε τα γραφεία της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και έτυχε θερμής υποδοχής από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κυανέων κ. Ελπίδιο.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Siluan ξεναγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις και γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της συστεγαζόμενης Υπηρεσίας Φροντίδας Ηλικιωμένων “Βασιλειάδα”.

Μετά από την ξενάγηση, προσεφέρθη πρωινός καφές στο γραφείο του Θεοφιλεστάτου κ. Ελπιδίου, κατά τη διάρκεια του οποίου, οι δύο Επίσκοποι συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο αδελφών Εκκλησιών και ακολούθησε ανταλλαγή δώρων.

Οι Θεοφιλέστατοι αναχώρησαν στη συνέχεια για το ελληνορθόδοξο ημερήσιο σχολείο του Αγίου Ανδρέα, όπου ο Επίσκοπος Siluan συναντήθηκε με τη νέα διευθύντρια, κ. Dawn Clements, καθώς και με τους υποδιευθυντές του σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες και Σέρβοι μαθητές αποτελούν το ένα τέταρτο του συνόλου των μαθητών.

Έπειτα, περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου, επισκεπτόμενοι τις αίθουσες διδασκαλίας και παρατηρώντας τις δραστηριότητες των μαθητών.

Ακολούθησε σαρακοστιανό γεύμα στην κατοικία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Ελπιδίου. Μετά το γεύμα, πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Βουνού, όπου θαύμασαν το νεόδμητο και περικαλλές παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου, το οποίο πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Siluan εξέφρασε την επιθυμία του να συναντηθεί ξανά με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Ελπίδιο, όταν θα επισκεφτεί το Σύδνεϋ.

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων