11/11/2023 11/11/2023 Στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Αδελαΐδα ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά και των Αγίων Μαρτύρων Βίκτωρος και Βικεντίου. Οι πιστοί που συνέρρευσαν με ευλάβεια στον Καθεδρικό Ναό της πρωτεύουσας της Νοτίου Αυστραλίας, είχαν την ευλογητή ευκαιρία να συμπροσευχηθούν με τον Ποιμενάρχη...
11 Νοεμβρίου, 2023 - 14:11
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2023 - 14:40

Χειροτονίες τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Αδελαΐδα

Διαδώστε:
Χειροτονίες τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Αδελαΐδα

Στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Αδελαΐδα ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά και των Αγίων Μαρτύρων Βίκτωρος και Βικεντίου.

Οι πιστοί που συνέρρευσαν με ευλάβεια στον Καθεδρικό Ναό της πρωτεύουσας της Νοτίου Αυστραλίας, είχαν την ευλογητή ευκαιρία να συμπροσευχηθούν με τον Ποιμενάρχη τους, να επικοινωνήσουν μαζί του και να λάβουν την ευλογία του, καθώς και να συμμετάσχουν στη χαρά δυο αξίων τέκνων της τοπικής ελληνορθόδοξης κοινότητας, τα οποία έλαβαν, δια των χειρών του Αρχιεπισκόπου τους, τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, όπου μετά του Αρχιεπισκόπου συλλειτούργησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σινώπης κ. Σιλουανός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Αδελαΐδος, και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου κ. Ιωάννη Σαριδάκη και την εις Διάκονον χειροτονία του Υποδιακόνου κ. Αρμάντου Ανάφη.

Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα βρίσκονταν συγγενείς και οικείοι των χειροτονούμενων, οι οποίοι με πολλή συγκίνηση παρακολούθησαν τα τελούμενα.

Κατά τον νουθετήριο λόγο του προς τον νέο Πρεσβύτερο π. Ιωάννη, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος υπογράμμισε καταρχάς τη μεγίστη και ανεπανάληπτη δωρεά που του δωροφορεί η Εκκλησία με την ανύψωσή του στον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης: «Σε καλεί να γίνεις συμμέτοχος του έργου του Κυρίου μας, να λύεις δηλαδή και να καταργείς τα έργα, τις μεθοδείες, τα μηχανεύματα και την δυναστεία του μισανθρώπου και μισοκάλλου διαβόλου και της πομπής και των ακολούθων του. Αυτό είναι το έργο του ιερέως, αγαπητέ μου π. Ιωάννη, αυτό θα είναι και το δικό σου έργο∙ να καταργείς και να ακυρώνεις τα έργα του Σατανά».

Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε βέβαιος ότι ο νέος Πρεσβύτερος θα ανταποκριθεί άριστα στη διακονία του, καλλιεργώντας κι επαυξάνοντας το δώρο που λαμβάνει από την Εκκλησία, όπως με πνευματική ωριμότητα έκανε μέχρι τώρα με όλα τα χαρίσματα που του δώρισε ο Κύριος.

«Καλλιέργησες το τάλαντο της καλλιφωνίας και έγινες άριστος ιεροψάλτης», ανέφερε, «έθεσες στην υπηρεσία της Εκκλησίας την εργατικότητα και την φιλοπονία σου και εξελέγης μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου για να προσφέρεις και από αύτη τη θέση και, κυρίως, υπήρξες άριστος κληρικός και διάκονος των Μυστηρίων του Χριστού. Ως παιδαγωγός και διδάσκαλος διέπρεψες και κατά κοινή ομολογία δεν προσφέρεις στους μαθητές μόνο ακαδημαϊκή γνώση, αλλά και βίωμα, εμπειρία, η οποία θα βοηθήσει τα παιδιά μας όταν θα μπουν στην κοινωνία και θα αρχίζουν να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής».

Στον νέο Διάκονο, ο οποίος είναι οικογενειάρχης και παράλληλα σπουδαστής της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου, ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε την πατρική προτροπή να συνεχίσει να πορεύεται στην οδό της πίστεως και της υπομονής, με απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό, όπως έκανε από πολύ μικρός και έτσι οδηγήθηκε στο πρώτο σκαλοπάτι της ιερωσύνης. «Πολλές φορές θα εκφωνήσεις και εσύ τελώντας τις ιερές ακολουθίες: “ἑαυτούς καί ἀλλήλους καί πᾶσαν τήν ζωήν ἡμῶν Χριστῷ τῷ Θεῷ παραθώμεθα”», σημείωσε.

«Αυτή η προτροπή της Αγίας μας Εκκλησίας δεν απευθύνεται μόνον στον λαό του Θεού», επισήμανε, «αλλά πρωτίστως σε εμάς τους λειτουργούς, οι οποίοι πρέπει να είμαστε παράδειγμα και υπόδειγμα για τους πιστούς. Πρέπει η ζωή μας να είναι απλή και παραδομένη στο άγιο θέλημα του Θεού, με υπομονή, ελπίδα και προσευχή. Η αγχώδης και αγωνιώδης προσπάθεια του κληρικού, αλλά και του χριστιανού γενικότερα να εκβιάσει καταστάσεις για να επιτύχει το θέλημά του και τον προγραμματισμό του, δεν είναι ευλογημένη. Προφανώς, αυτό δε σημαίνει παραίτηση και αδράνεια, αλλά ταυτοχρόνως δε σημαίνει να προτάσσω το δικό μου “θέλω” πεισματικά απέναντι στο θέλημα του Θεού».

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων