23/04/2022 23/04/2022 Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια η περιφορά του Επιταφίου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τον Σεβασμιώτατο κ. Ευγένιο να προεξάρχη για πρώτη τη φορά στην Ακολουθία ως Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.  Μεγάλη Παρασκευή και μετά από δυο χρόνια πανδημίας και περιορισμών, οι πιστοί στο Ηράκλειο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στους Ιερούς Ναούς της πόλης,...
23 Απριλίου, 2022 - 9:10

Η πρώτη περιφορά Επιταφίου στο Ηράκλειο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Διαδώστε:
Η πρώτη περιφορά Επιταφίου στο Ηράκλειο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια η περιφορά του Επιταφίου στο Ηράκλειο της Κρήτης με τον Σεβασμιώτατο κ. Ευγένιο να προεξάρχη για πρώτη τη φορά στην Ακολουθία ως Αρχιεπίσκοπος Κρήτης. 

Μεγάλη Παρασκευή και μετά από δυο χρόνια πανδημίας και περιορισμών, οι πιστοί στο Ηράκλειο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στους Ιερούς Ναούς της πόλης, για να παρακολουθήσουν την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου και τα Εγκώμια, καθώς και την περιφορά του Επιταφίου που είχαμε τη χαρά και την ευλογία φέτος να πραγματοποιηθεί κανονικά με πλήθος κόσμου να την ακολουθεί.

Συγκινητική στιγμή αποτέλεσε η συνάντηση κατά την περιφορά στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου των Επιταφίων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά, του Αγίου Ματθαίου και του Ιερού Ναού του Αγίου Τίτου, με μικρούς και μεγάλους να παιρνούν κάτω από τον Επιτάφιο και να εύχοτναι καλή Ανάσταση.

Φωτογραφίες: neakriti.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων