20/06/2023 20/06/2023 Εγκάρδιο χαιρετισμό με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, είχε ο Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, κατά τον οποίο είχαν μία σύντομη συνομιλία. Ο Σεβασμιώτατος το απόγευμα της Κυριακής συνοδευόμενος από τον Διάκονο της Μητροπόλεως κ. Βασιλείου Καρατζίκου και την κ. Αγνή Νικολαΐδου, Πρόεδρο της Εφοροεπιτροπής Πριγκήπου, κατόπιν πρόσκλησης, παρέστη στα θυρανοίξια του υπό του Μητροπολιτικού...
20 Ιουνίου, 2023 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2023 - 9:35

Εγκάρδιος χαιρετισμός Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων – Ιμάμογλου

Διαδώστε:
Εγκάρδιος χαιρετισμός Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων – Ιμάμογλου

Εγκάρδιο χαιρετισμό με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, είχε ο Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, κατά τον οποίο είχαν μία σύντομη συνομιλία.

Ο Σεβασμιώτατος το απόγευμα της Κυριακής συνοδευόμενος από τον Διάκονο της Μητροπόλεως κ. Βασιλείου Καρατζίκου και την κ. Αγνή Νικολαΐδου, Πρόεδρο της Εφοροεπιτροπής Πριγκήπου, κατόπιν πρόσκλησης, παρέστη στα θυρανοίξια του υπό του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλης διεξοδικώς ανακαινισθέντος και σε Πολιτιστικό Κέντρο διασκευασθέν, του επί σειρά ετών λειτουργήσαντος ως σχολικού κτιρίου της νήσου, γνωστού ως TAŞ MEKTEP.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ιεράς Μητροπόλεως: “Κατά την τελετή, τον Ποιμενάρχη μας εχαιρέτησε εγκαρδίως ο Εντιμ. Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλης κ. EKREM İMAMOĞLU”.

Το ανακαινισθέν ιστορικό θέρετρο υπήρξε κατά τον 19ο αιώνα προσωπική κατοικία του αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου Σωφρονίου Γ’ (1863-1866), του μετέπειτα Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο οποίος εκοιμήθη το έτος 1899. Το κτίριο τούτο περιήλθε στο Τουρκικό Δημόσιο το έτος 1922.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων