16/03/2020 16/03/2020 Ενημερωτική ανακοίνωση εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος σχετικά με τον κορωνοϊό. “Σας ενθαρρύνουμε, ιδιαιτέρως κατά  τις ημέρες αυτές που κάποιοι από μας θα συναντηθούν με την ασθένεια η ίσως και το θάνατο, να έχετε εμπιστοσύνη στο Θεό και να εμβαθύνετε την σχέση σας μαζί Του. Η εμπειρία της Εκκλησίας είναι γεμάτη από παραδείγματα...
16 Μαρτίου, 2020 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2020 - 16:51

“Η Εκκλησία δε θα εγκαταλείψει ποτέ τους πιστούς”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία δε θα εγκαταλείψει ποτέ τους πιστούς”

Ενημερωτική ανακοίνωση εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος σχετικά με τον κορωνοϊό. “Σας ενθαρρύνουμε, ιδιαιτέρως κατά  τις ημέρες αυτές που κάποιοι από μας θα συναντηθούν με την ασθένεια η ίσως και το θάνατο, να έχετε εμπιστοσύνη στο Θεό και να εμβαθύνετε την σχέση σας μαζί Του. Η εμπειρία της Εκκλησίας είναι γεμάτη από παραδείγματα της θείας προστασίας και της αγάπης Του” τονίζει στους πιστούς ο Σεβασμιώτατος. 

Διαβάστε αναλυτικά: 

Αγαπητοί  Αδελφοί και Αδελφές,

Όλοι σας έχετε βεβαίως κατά τις τελευταίες ημέρες ακούσει και διαβάσει πολλά σχετικά με τη διάδοση του Κορονοιού και τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται. Προκειμένου να προστατεύσουμε τη ζωή των φίλων, των γονέων, των παππούδων  και όλων των συνανθρώπων μας, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση μας καλεί να λάβουμε μια σειρά αυστηρών μέτρων και ειδικότερα, να  καταργήσουμε, κατά το δυνατόν, τις προσεχείς εβδομάδες, τις μετακινήσεις και τις προσωπικές συναντήσεις και επαφές,  ακόμη και  μέσα στην οικογένεια.

Ως Ορθόδοξος Εκκλησία είμεθα υπεύθυνοι για την πνευματική και σωματική υγεία των ανθρώπων που ο Κύριος μας εμπιστεύθηκε. Σας παρακαλώ λοιπόν, επειγόντως, να τηρείτε, κατά τις επόμενες εβδομάδες, με επιμέλεια τις υποδείξεις της Κυβερνήσεως και να εφαρμόζετε σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής. Είναι μεγάλος ο κίνδυνος, φορείς του ιού που λόγω ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος δεν ασθενούν, να μεταδώσουν τον ιο σε πρόσωπα με ασθενή ανοσοποιητική άμυνα. Λεπτομέρειες για τα ισχύοντα προληπτικά μέτρα παρέχονται και στην ιστοσελίδα της κυβερνήσεως.

Ταυτοχρόνως, σας ενθαρρύνουμε, ιδιαιτέρως κατά  τις ημέρες αυτές που κάποιοι από μας θα συναντηθούν με την ασθένεια η ίσως και το θάνατο, να έχετε εμπιστοσύνη στο Θεό και να εμβαθύνετε την σχέση σας μαζί Του. Η εμπειρία της Εκκλησίας είναι γεμάτη από παραδείγματα της θείας προστασίας και της αγάπης Του. Η Εκκλησία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τους πιστούς για τους οποίους είναι υπεύθυνη. Αλλά και ο κάθε Χριστιανός με την πίστη του δυναμωμένη από τη δοκιμασία, δείχνει υπακοή στον θείο και στον ανθρώπινο νόμο, ανεκτικότητα και κατανόηση για τις ιδιαίτερες συνθήκες που η κατάσταση δημιουργεί στους γύρω του, προσφέρει δε όπου χρειάζεται έργα αγάπης και αλληλεγγύης με αυταπάρνηση και διάκριση.

Οι κίνδυνοι μεταδόσεως της ασθενείας τους οποίους γνωρίζομε χάρις στην λογική που μας έδωσε ο Θεός, υποχρεώνουν τον καθένα από μας να αλλάξει το ρυθμό της ζωής του κατά τις προσεχείς εβδομάδες. Αυτό επιφέρει αντίστοιχα και αλλαγές στην λειτουργική μας ζωή.

Από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 αναστέλλουμε όλες τις μη λειτουργικές δραστηριότητες, όπως διαλέξεις, συνέδρια, κοντσέρτα, την Δοξολογία για την Ελληνική Εθνική εορτή, και όλες τις άλλες παρομοίου χαρακτήρος εκδηλώσεις της Ελληνικής Εθνικής Σχολής και της Νεολαίας. Βαπτίσεις και Γάμοι αναβάλλονται μέχρι το Πάσχα.

Η Θεία Λειτουργία και όλες οι άλλες Ιερές Ακολουθίες της Μ. Τεσσαρακοστής θα τελούνται στους Ναούς μόνον από τους ιερείς και τους ιεροψάλτες. Σας προτρέπουμε όμως να συνεχίσετε να παρακολουθείτε διαδικτυακά σε ζωντανή μετάδοση τις Ακολουθίες αυτές από το σπίτι, χρησιμοποιώντας τον κανάλι του YouTube: Metropolis von Austria.

Με τον τρόπο αυτό, παρά την απόσταση, θα παραμείνουμε ενωμένοι στην προσευχή, πιστοί στο σύνθημα: «Παραμένομε στο σπίτι και δρούμε με την προσευχή». Λειτουργικά κείμενα και οδηγίες, στα ελληνικά και γερμανικά, για την κατ΄οίκον προσευχή είναι στη διάθεση των Χριστιανών στην ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως Αυστρίας υπό τον τίτλο: Λειτουργικά κείμενα.

Παράλληλα με την παρακολούθηση των Ι. Ακολουθιών, σας καλώ καθημερινά, στις 20.00,  από το σπίτι η απ΄όποιο μέρος βρίσκεται ο καθένας, να ενώνουμε τις προσευχές μας  για τη θεραπεία των ασθενούντων, την προστασία και την υγεία των συνανθρώπων μας στην Αυστρία και ανά την Οικουμένη.

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς η Εκκλησία μας εντείνει την προσευχή  ώστε οι δεήσεις της  και οι δικές σας παρακλήσεις να ελκύσουν το θείον έλεος και να λάβουμε άνωθεν παρηγοριά και ενίσχυση. Η οδός της πνευματικής περισυλλογής και ασκήσεως ακόμη και εκτός Ι. Ναών είναι γνωστή στην Ορθόδοξη Παράδοση και σ’αυτήν έχουν βαδίσει κατά το παρελθόν και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες και στερήσεις, μεγάλες πνευματικές μορφές του Χριστιανισμού. Σήμερα δοξάζουμε τον Θεό που κατά την παρούσα κρίση έχομε στη διάθεσή μας νέα τεχνολογία επικοινωνίας και άξια μέλη του κλήρου και του λαού του Θεού που βοηθούν στην υλοποίηση μιάς, όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν, στενότερης, παρά την τοπική απόσταση, σχέσεως Εκκλησίας και πιστών.

Υπογραμμίζουμε τη σημασία της συλλογικής προσευχής  μεταξύ πιστών υπό τη σκέπη των πνευματικών Πατέρων, ακόμη και όταν γίνεται από ξεχωριστούς τόπους. Ιδιαίτερα ευλογημένη και καρποφόρα είναι η κατ΄οίκον προσευχή όταν γίνεται με συμμετοχή των μελών της οικογενείας. Είναι ευκαιρία όλοι μαζί να χρησιμοποιήσουν από κοινού χρόνο για να πλησιάσουν τον Κύριο. Θα ισχυροποιήσουν με τον τρόπο αυτό τον μεταξύ τους σύνδεσμο της Αγάπης και θα δείξουν στους νέους και τα παιδιά που μπορεί ο άνθρωπος να ελπίζει χωρίς να απελπίζεται.

Διαβεβαιώνουμε λοιπόν όλους τους πιστούς ότι, όσο διαρκούν οι απαγορευτικές διατάξεις, ανήκουν στους «δι΄ευλόγους αιτίας»  απέχοντες των ιερών Ακολουθιών και ότι  η Αγία Εκκλησία που τα πάντα οικονομεί προς Σωτηρίαν, προσεύχεται γι΄αυτούς και τους προσφέρει κάθε στήριξη. Όπως πάντα, οι ιερείς της Ι. Μητροπόλεως παρέχουν πρόθυμα την ποιμαντική τους φροντίδα. Για κάθε απορία, πρόβλημα η ανάγκη μπορείτε να απευθύνεστε τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά (E-Mail: [email protected]) στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως Αυστρίας και τους ιερείς.

Εύχομαι ο Κύριος και Θεός να μας προστατεύει και ενισχύει όλους, να θεραπεύει τους ασθενείς, να ενδυναμώνει  τους  ιατρούς και νοσηλευτές και να μας δωρίζει πλουσία την Χάρη Του.

† Ὁ Μητροπολίτης Αὐστρίας Ἀρσένιος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων