21/07/2023 21/07/2023 Το έργο της αγιογραφήσεως του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Jeonju της Νότιας Κορέας συνεχίζεται για πέμπτη μέρα σήμερα με θαυμαστά αποτελέσματα. Ήδη σχεδιάστηκαν ο Παντοκράτορας, η Ουράνια Λειτουργία, ο χορός των Προφητών και ορισμένα από τα κυριότερα πρόσωπα των προπατόρων του Χριστού με πρώτον τον Αδάμ και τελευταίο τον Ιωσήφ τον μνήστορα στον...
21 Ιουλίου, 2023 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2023 - 12:02

Κορεάτες θαυμάζουν την αγιογράφηση του ναού στο Jeonju (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Κορεάτες θαυμάζουν την αγιογράφηση του ναού στο Jeonju (ΦΩΤΟ)

Το έργο της αγιογραφήσεως του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Jeonju της Νότιας Κορέας συνεχίζεται για πέμπτη μέρα σήμερα με θαυμαστά αποτελέσματα.

Ήδη σχεδιάστηκαν ο Παντοκράτορας, η Ουράνια Λειτουργία, ο χορός των Προφητών και ορισμένα από τα κυριότερα πρόσωπα των προπατόρων του Χριστού με πρώτον τον Αδάμ και τελευταίο τον Ιωσήφ τον μνήστορα στον τρούλο, και οι τέσσερις Ευαγγελιστές στα τύμπανα. Στις περισσότερες παραστάσεις ολοκληρώθηκε ο προπλασμός και το φόντο. Επίσης ξεκίνησε η παράσταση της Πλατυτέρας στην κόγχη του ιερού Βήματος.

Δείτε επίσης: Έλληνες αγιογράφοι στην Κορέα για την αγιογράφηση ναού (ΦΩΤΟ)

Οι Κορεάτες επισκέπτες έρχονται συχνά για να δουν την πρόοδο του έργου και η χαρά «ζωγραφίζεται» στο πρόσωπό τους, βλέποντας να αλλάζει μορφή σιγά σιγά ο ναός της ενορίας τους.

Το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου στην μνήμη του Προφήτη Ηλία τελέστηκε ο Όρθρος και η θεία Λειτουργία, κατά την οποία ορισμένοι εκ των Ελλήνων αγιογράφων, οι οποίοι είναι γνώστες της βυζαντινής μουσικής σχημάτισαν βυζαντινή χορωδία και ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες με την ψαλμωδία τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων