02/01/2024 02/01/2024 Στο Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμά του, ο Μητροπολίτης Κορέας καιΈξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος ανακήρυξε το 2024 έτος εντατικότερου ευαγγελισμού των ανθρώπων. “Ας γίνουμε το νέο έτος 2024 τα κατάλληλα όργανα του Θεού, ούτως ώστε περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίσουν τον αληθινό Θεό και να καταστούν μέλη της επί γης άκτιστης Εκκλησίας Του”, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος. Ολόκληρο...
02 Ιανουαρίου, 2024 - 15:56
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2024 - 15:22

Μητροπολίτης Κορέας: Κηρύξαμε το 2024 έτος εντατικότερου ευαγγελισμού των ανθρώπων

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κορέας: Κηρύξαμε το 2024 έτος εντατικότερου ευαγγελισμού των ανθρώπων

Στο Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμά του, ο Μητροπολίτης Κορέας καιΈξαρχος Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιος ανακήρυξε το 2024 έτος εντατικότερου ευαγγελισμού των ανθρώπων. “Ας γίνουμε το νέο έτος 2024 τα κατάλληλα όργανα του Θεού, ούτως ώστε περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίσουν τον αληθινό Θεό και να καταστούν μέλη της επί γης άκτιστης Εκκλησίας Του”, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Ολόκληρο το Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα:

Λίαν προσφιλείς αδελφές και αδελφοί μου,

Το νέο έτος 2024, που μας χάρισε η φιλανθρωπία του Θεού, συμπληρώνονται 124 χρόνια παρουσίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κορέα. Ιδιαιτέρως όμως το 2024 είναι για την Εκκλησία μας και έτος εορτασμού της 20ης επετείου ιδρύσεως της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας και Εξαρχίας Ιαπωνίας (2004-2024).

Το ιστορικό αυτό γεγονός γίνεται αφορμή για να εκφράσουμε κατ᾽ αρχάς προς τον φιλάνθρωπο Κύριο μας τις άπειρες ευχαριστίες μας για όλα όσα μας χάρισε η πρόνοιά Του κατά την διαρρεύσασα εικοσαετία. Επίσης, οι ευχαριστίες μας επεκτείνονται και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και ιδιαιτέρως προς τον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο, γιατί χάρις στην ανύσταχτη ποιμαντική μέριμνά Του για την Άπω Ανατολή ανύψωσε την υπό την Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας Εξαρχία Κορέας σε Μητρόπολη Κορέας και Εξαρχία Ιαπωνίας.

Αλλά η εικοσαετής αυτή επέτειος πρέπει να γίνει αφορμή πιο συστηματικής εργασίας για την περαιτέρω εξάπλωση της ορθόδοξης μαρτυρίας στους εν Κορέα και Ιαπωνία ανθρώπους καλής θελήσεως.

Γι᾽ αυτό τον λόγο κηρύξαμε με απόφαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου το έτος 2024, έτος εντατικότερου ευαγγελισμού των ανθρώπων. Γιατί το κήρυγμα του Ευαγγελίου δεν είναι επιλογή, αλλά είναι εντολή του αναστάντος Κυρίου μας προς τους μαθητές Του και προς τον καθένα μας: «Πορευθείτε σ᾽ ολόκληρο τον κόσμο και κηρύξτε το ευαγγέλιο σ᾽ όλη την κτίση» (Μκ. 16:15). Ο απόστολος Παύλος θεωρεί το κήρυγμα του ευαγγελίου ανάγκη: «Αν κηρύττω το ευαγγέλιο, αυτό δεν αποτελεί για μένα αιτία για καύχηση, αλλά μού επιβάλλεται ως ανάγκη. Αλίμονό μου αν δεν κηρύττω το ευαγγέλιο!» (1 Κορ. 9:16). Και στον μαθητή του Τιμόθεο συνιστά με εμφατικό τρόπο: «Κήρυξε τον λόγο του Θεού με επιμονή, στον κατάλληλο και στον ακατάλληλο καιρό» (2 Τιμ. 4:2).

Αυτές και πολλές άλλες μαρτυρίες της Αγίας Γραφής μάς πείθουν ότι όλοι όσοι πιστεύουμε στον Χριστό, κληρικοί και λαϊκοί, πρέπει με θεϊκό ζήλο να εργαζόμαστε για την διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού στους συνανθρώπους μας. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από την οικογένειά μας, τους γείτονές μας, τους φίλους μας και τους συνεργάτες μας να κηρύττουμε με το χριστιανικό μας παράδειγμα αφενός και με τον λόγο μας αφετέρου την ορθόδοξη πίστη μας.

Ας γίνουμε το νέο έτος 2024 τα κατάλληλα όργανα του Θεού, ούτως ώστε περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίσουν τον αληθινό Θεό και να καταστούν μέλη της επί γης άκτιστης Εκκλησίας Του.

Εκ μέρους των κληρικών και λαϊκών συνεργών μας εν Κυρίω εύχομαι σε όλες και σε όλους σας καλή πρωτοχρονιά και ο νέος χρόνος να είναι για σας και τους αγαπημένους σας ευλογημένος και πνευματικώς καρποφόρος. Είθε να κατοικεί η ειρήνη του Θεού μέσα μας για να έχουμε ειρήνη μεταξύ μας και τότε σίγουρα θα σταματήσουν και οι πόλεμοι στον κόσμο.

Μετά πολλής πάντοτε αγάπης και τιμής εν Κυρίω,

+ ο Κορέας και Έξαρχος Ιαπωνίας

Αμβρόσιος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων