24/07/2023 25/07/2023 Την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής του Βελγίου συμμετείχε στην Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης στις Βρυξέλλες. Το παραδοσιακό τυπικό της Δοξολογίας τελέσθηκε εντός του Καθεδρικού Ναού. Οι Αυτών Μεγαλειότητες ο Βασιλεύς Φίλλιπος και η Βασίλισσα Ματθίλδη, και...
24 Ιουλίου, 2023 - 19:52
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2023 - 1:03

Ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας στην Δοξολογία για την εθνική εορτή του Βελγίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας στην Δοξολογία για την εθνική εορτή του Βελγίου

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής του Βελγίου συμμετείχε στην Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης στις Βρυξέλλες.

Το παραδοσιακό τυπικό της Δοξολογίας τελέσθηκε εντός του Καθεδρικού Ναού. Οι Αυτών Μεγαλειότητες ο Βασιλεύς Φίλλιπος και η Βασίλισσα Ματθίλδη, και τα μέλη της Βασιλικής Οικογενείας παραβρέθηκαν κατά την παράδοση στην Δοξολογία, ενώ το παρών έδωσαν οι Πρόεδροι της Βουλής και της Γερουσίας, ο Πρωθυπουργός, αρκετοί Υπουργοί και εκπρόσωποι της Δικαστικής Εξουσίας, ο Πρύτανης των Διπλωματών και εξέχουσες προσωπικότητες.

Στην Δοξολογία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Καρδινάλιος κ. Jozef De Kesel, ο οποίος παρουσίασε τον διάδοχό του, τον εκλεγμένο Αρχιεπίσκοπο Luc Terlinden, ο οποίος θα χειροτονηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου στο Mechelen. Παρέστησαν επίσης ανώτατοι εκπρόσωποι και των άλλων αναγνωρισμένων Εκκλησιών και Θρησκειών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας παρέστη ως επίσημος εκπρόσωπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν Βελγίω.

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας παρέστη από την εξέδρα των επισήμων μπροστά στο Παλάτι, μαζί με τους Βασιλείς και μέλη των Κυβερνήσεων της χώρας στην Στρατιωτική Παρέλαση.

Εφέτος, η Εθνική Εορτή ήταν εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον Βασιλέα Φίλιππο και στην Βασίλισσα Ματθίλδη για την 10η επέτειο της βασιλείας τους. Πράγματι, συμπληρώνονται ακριβώς 10 έτη από την ημέρα της ορκωμοσίας του Βασιλέως Φιλίππου, εβδόμου κατά σειρά Βασιλέως των Βέλγων.

Ο Θεός να δίδη στις Μεγαλειότητές τους, τον Βασιλέα και την Βασίλισσα, την Βασιλική Οικογένεια, τους εκπροσώπους των Κυβερνήσεων και τον λαό κάθε ευλογία, ευημερία και υγεία επί έτη πολλά!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων