28/11/2023 28/11/2023 Συνάντηση των μελών της «Επιτροπής των Αντιπροσωπειών των κατά τόπων Ορθοδόξων Εκκλησιών παρά τη Ευρωπαική Ενώσει» (CROCEU) πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου, στο «Ορθόδοξο Κέντρο Ambiorix» στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρου, ο οποίος είναι από του παρελθόντος μηνός Ιουλίου, ο πρόεδρος του Γραφείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας...
28 Νοεμβρίου, 2023 - 20:43
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2023 - 20:47

Ο Μητροπολίτης Βελγίου στη συνάντηση Επιτροπής Ορθοδόξων Αντιπροσωπειών παρά τη Ευρωπαϊκή Ενώσει (CROCEU)

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βελγίου στη συνάντηση Επιτροπής Ορθοδόξων Αντιπροσωπειών παρά τη Ευρωπαϊκή Ενώσει (CROCEU)

Συνάντηση των μελών της «Επιτροπής των Αντιπροσωπειών των κατά τόπων Ορθοδόξων Εκκλησιών παρά τη Ευρωπαική Ενώσει» (CROCEU) πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου, στο «Ορθόδοξο Κέντρο Ambiorix» στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρου, ο οποίος είναι από του παρελθόντος μηνός Ιουλίου, ο πρόεδρος του Γραφείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά τη Ευρωπαική Ενώσει (Οικουμενικό Πατριαρχείο).

Μεταξύ των νέων μελών της Επιτροπής ήταν και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος, νέος Διευθυντής της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς επίσης και οι Πρωτοπρεσβύτεροι κ. Κωνσταντίνος Κενανίδης και κ. Pawel Cecha (Οικουμενικόν Πατριαρχείον). Τα άλλα μέλη της Επιτροπής είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Sorin Selaru και ο Πρεσβύτερος κ. Georges Valcu (Πατριαρχείο Ρουμανίας) και ο Πρεσβύτερος κ. Stoyan Berbatov (Πατριαρχείο Βουλγαρίας).

Η Συνάντηση μπορεί να θεωρηθεί ως επανεκκίνηση με μία νέα ομάδα αντιπροσώπων. Ξεκίνησαν με την μελέτη του εσωτερικού Κανονισμού που συντάχθηκε το έτος 2010 και προχώρησαν σε κάποιες προσαρμογές όπου ήτο απαραίτητο. Ο στόχος όλων είναι να ενεργούν όσο το δυνατόν ως ομάδα επροσωπούντες την Ορθόδοξη Εκκλησία με μία φωνή. Αυτό ισχύει τόσο για τις Συνεδριάσεις υψηλού επιπέδου που διοργανώνονται από την Ευρωπαική Ένωση, όσο και από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, καθώς και για τις Συναντήσεις που διοργανώνονται από την COMECE, την ΚEΚ, την PPE και άλλες πρωτοβουλίες.

Στόχος είναι να εργάζεται και δραστηριοποιείται η CROCEU εντονώτερα, συμμετέχοντας σε πολλές δραστηριότητες, αλλά και με την δημιουργία ενός ιστοτόπου και άλλων διαύλων επικοινωνίας.

Η CROCEU ελπίζει επίσης σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου κατά την προετοιμασία για την Βελγική Προεδρία της Ε.Ε.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων