12/12/2023 12/12/2023 Το πρωΐ του Σαββάτου, 9 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, ευγενώς προσκληθείς από την Συροϊακωβιτική Κοινότητα Στοκχόλμης, παρέστη στην εις επίσκοπον χειροτονία του κ. Yohanoun Lahdo, εκλεγέντος για τις ανάγκες της Αρχιεπισκοπής Σουηδίας. Την χειροτονία του νέου Επισκόπου τέλεσε ο Πατριάρχης της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας Αντιοχείας και Ανατολής κ. Ighnatios...
12 Δεκεμβρίου, 2023 - 10:38

Ο Σουηδίας Κλεόπας στη χειροτονία Συροϊακωβίτη Επισκόπου στη Στοκχόλμη

Διαδώστε:
Ο Σουηδίας Κλεόπας στη χειροτονία Συροϊακωβίτη Επισκόπου στη Στοκχόλμη

Το πρωΐ του Σαββάτου, 9 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, ευγενώς προσκληθείς από την Συροϊακωβιτική Κοινότητα Στοκχόλμης, παρέστη στην εις επίσκοπον χειροτονία του κ. Yohanoun Lahdo, εκλεγέντος για τις ανάγκες της Αρχιεπισκοπής Σουηδίας.

Την χειροτονία του νέου Επισκόπου τέλεσε ο Πατριάρχης της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας Αντιοχείας και Ανατολής κ. Ighnatios Afrem II, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου, στην περιοχή Södertälje της Στοκχόλμης, συμπαραστατούμενος από πλειάδα αρχιερέων, ιερέων και διακόνων.

Στην χειροτονία παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι Χριστιανικών Δογμάτων και Ομολογιών, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην συνέχεια, προς τιμήν του νεοχειροτονηθέντος Επισκόπου, παρετέθη γεύμα, στην αίθουσα δεξιώσεων του ως άνω ναού.

Κατά την διάρκεια της δεξιώσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Κλεόπας προσέφερε στο νέο Επίσκοπο αρχιερατικό εγκόλπιο, τον προσεφώνησε καταλλήλως, διαβιβάζοντας πρωτίστως τις πατρικές ευχές και τα θερμά συγχαρητήρια της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, για μακρά αρχιερατεία και συνέχιση των αγαστών σχέσεων μεταξύ της Συροϊακωβιτικής Κοινότητος στην Σουηδία και της Επαρχίας του Σεπτού Θρόνου στην Σκανδιναυΐα.

Αντιφωνήσας στην ελληνική γλώσσα, ο νέος Επίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κλεόπα για την τιμητική του παρουσία, καθώς και για τις ευχές του Παναγιωτάτου, ενώ, όπως επεσήμανε και στον χειροτονητήριο λόγο του, θυμάται την Ελλάδα με πολλή ευγνωμοσύνη, καθώς σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο ολοκληρώνει λίαν συντόμως τις διδακτορικές του σπουδές, ενώ διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο για την διάθεσή του, να καλλιεργηθούν ακόμα περισσότερο οι σχέσεις αλληλοστήριξης μεταξύ της Συροϊακωβιτικής Κοινότητος Στοκχόλμης και της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας.

Το απόγευμα της επομένης, Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Κλεόπας, συνοδευόμενος, όπως και την προηγούμενη ημέρα, από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, μετέβη στις εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού Αγίου Εφραίμ της Συροϊκωβιτικής Κοινότητος Στοκχόλμης, όπου, ευγενώς προσκληθείς από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ. Benjamin Atas, παρεκάθησε στο γεύμα που παρετέθη προς τιμήν του Πατριάρχου κ. Ighnatios Afrem II και του νέου Επισκόπου κ. Yohanoun Lahdo.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων