06/11/2023 06/11/2023 Κατά το διήμερο 4-5 Νοεμβρίου 2023 πραγμαοποιήθηκε στη Σίδη (Manavgat) το πρώτο Συνέδριο Νεολαίας της Ιεράς Μητρόπολης Πισιδίας με θέμα «Ζῶ δέ οὐκέτι ἐγώ, ζῇ δέ ἐν ἐμοί Χριστός» (Γαλ. 2:20). Περίπου 50 σύνεδροι από την Ατττάλεια, τη Σπάρτα, την Αλάνυα και τη Σίδη συμμετείχαν το πρωί του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου, στη Θεία Λειτουργία που...
06 Νοεμβρίου, 2023 - 17:33
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2023 - 17:10

Πρώτο Συνέδριο Νεολαίας της Ιεράς Μητρόπολης Πισιδίας

Διαδώστε:
Πρώτο Συνέδριο Νεολαίας της Ιεράς Μητρόπολης Πισιδίας

Κατά το διήμερο 4-5 Νοεμβρίου 2023 πραγμαοποιήθηκε στη Σίδη (Manavgat) το πρώτο Συνέδριο Νεολαίας της Ιεράς Μητρόπολης Πισιδίας με θέμα «Ζῶ δέ οὐκέτι ἐγώ, ζῇ δέ ἐν ἐμοί Χριστός» (Γαλ. 2:20).

Περίπου 50 σύνεδροι από την Ατττάλεια, τη Σπάρτα, την Αλάνυα και τη Σίδη συμμετείχαν το πρωί του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου, στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ναό του Αποστόλου Παύλου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πισιδίας κ. Ιώβ, ο οποίος το απόγευμα, ως κεντρικός ομιλητής, ανέλυσε το θέμα του Συνεδρίου.

Στην αρχή ερμήνευσε το ρητό του Απ. Παύλου μέσα στη συνάφεια της Καινής Διαθήκης και εν συνεχεία επικεντρώθηκε στο νόημα του μυστηρίου του βαπτίσματος και της σημασίας του για την προσωπική συνάντηση με τον Χριστό. Στη συνέχεια οι σύνεδροι συζήτησαν το θέμα σε μικρές ομάδες και αργότερα στην ολομέλεια. Η πρώτη ημέρα έκλεισε με τον εσπερινό και τον όρθρο της Κυριακής και ακολούθως με το ερταστικό δείπνο.

Την επομένη, στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Επιχώριος Επίσκοπος με τον κλήρο της Αττάλειας και της Σίδης. Μετά το πρóγευμα, ο π. Ivan Koval, παρουσίασε εισήγηση με θέμα τη μελέτη της Αγίας Γραφής στη ζωή της ενορίας.

Υπογράμμισε τη σημασία που έχει η πληρέστερη γνώση του Λόγου του Θεού για μία προσωπική συνάντηση με τον Ιησού Χριστό και για τη στήριξη της ενοριακής κοινότητας. Μετά από μία σύντομη συζήτηση, οι σύνεδροι επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Σίδης, όπου ο χριστιανισμός διαδόθηκε χάρη στο κήρυγμα του Απ. Παύλου.

Εκεί έληξε το Συνέδριο με ένα παραθαλάσσιο γεύμα, το οποίο διεξήχθη μέσα σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα. Οι νεαροί σύνεδροι διατύπωσαν την ευχή η Ιερά Μητρόπολη να οργανώσει στο μέλλον και άλλα παρόμοια συνέδρια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων