20/03/2021 20/03/2021 Στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου, εκπροσώπων Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος, Κώστα Βλάση και τοπικών αρχόντων πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.  Ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Διάκονος Γρηγόριος Φραγκάκης ανέγνωσε τη Συνοδική απόφαση...
20 Μαρτίου, 2021 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2021 - 13:32

Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος

Διαδώστε:
Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος

Στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου, εκπροσώπων Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος, Κώστα Βλάση και τοπικών αρχόντων πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ. 

Ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Διάκονος Γρηγόριος Φραγκάκης ανέγνωσε τη Συνοδική απόφαση για την εκλογή του Σεβασμιωτάτου.

Ακολούθως, μίλησε ο Παναγιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση του ιδίου με την ιστορική Μητρόπολη του Θρόνου, για την διακονία και την προσωπικότητα του Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ και την νέα αποστολή που αναλαμβάνει.

“Πάντα οι ολίγοι εφύλαξαν Θερμοπύλες. Λίγοι εβάσταξαν σταυρούς υπέρ πολλών”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης προτρέποντάς τον σε άλλο σημείο να συνεχίσει την παρακαταθήκη ήθους και αρχοντιάς την οποία εκφράζει η παράδοση της Ρωμιοσύνης.

Εκ μέρους του Ιερού κλήρου της Γεροντικής Μητροπόλεως χαιρετισμό απηύθυνε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος εκφώνησε τον Επιβατήριο λόγου του ενώ στο τέλος όλοι αναφώνησαν το “Άξιος”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων