24/11/2023 24/11/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας υποδέχθηκε στην έδρα της Επαρχίας του στην Στοκχόλμη την τιμητική επίσκεψη της νέας Πρέσβεως της Ελλάδος στην Σουηδία, κ. Αικατερίνης Φουντουλάκη. Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε με πολλή χαρά την υψηλή επισκέπτρια, της διεβίβασε τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και την συνεχάρη για την...
24 Νοεμβρίου, 2023 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2023 - 19:35

Στον Μητροπολίτη Σουηδίας η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στη Στοκχόλμη

Διαδώστε:
Στον Μητροπολίτη Σουηδίας η νέα Πρέσβης της Ελλάδας στη Στοκχόλμη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας υποδέχθηκε στην έδρα της Επαρχίας του στην Στοκχόλμη την τιμητική επίσκεψη της νέας Πρέσβεως της Ελλάδος στην Σουηδία, κ. Αικατερίνης Φουντουλάκη.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε με πολλή χαρά την υψηλή επισκέπτρια, της διεβίβασε τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και την συνεχάρη για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων, ευχηθείς επιτυχία στο έργο της.

Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κλεόπας ξενάγησε την κ. Φουντουλάκη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, την ενημέρωσε για τα έργα αποκαταστάσεως και την δέχθηκε σε ακρόαση στο Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς.

Κατόπιν, στην ωριαία συνάντηση που ακολούθησε, την ενημέρωσε για την έκταση και τις Χώρες που περιλαμβάνει η Ιερά Μητρόπολη, ως Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για το όλο έργο που συντελείται σε κάθε μία από αυτές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει την αγαστή συνεργασία με τους προκατόχους της Πρέσβεις.

Ακολούθως, η κ. Πρέσβης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και την ενημέρωση και ζήτησε την προσευχητική του συμπαράσταση στα νέα πολυεύθυνα καθήκοντά της.

Εις ανάμνησιν της επισκέψεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κλεόπας προσέφερε στην κ. Πρέσβη το εσχάτως εκδοθέν δίτομο έργο του με τίτλο: «Ανέκδοτες Επιστολές Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως», καθώς και την Πατριαρχική Επίσκεψη του έτους 2019, αμφότερα εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την επομένη, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κλεόπας μετέβη στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Στοκχόλμη και στο γραφείο της Πρέσβεως κ. Αικατερίνης Φουντουλάκη, προκειμένου να της ευχηθεί εν όψει της επικειμένης ονομαστικής της εορτής, αλλά και για τις επερχόμενες ημέρες της Θείας Επιφανείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων