30/03/2024 02/04/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, προέστη την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, της ακολουθίας της Αποκαθηλώσεως και του Επιταφίου στη Φιλλανδική Ενορία Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης, η οποία ακολουθεί το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φιλλανδίας, σύμφωνα με...
30 Μαρτίου, 2024 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2024 - 21:49

Μεγάλη Παρασκευή στη Φιλλανδική Ενορία Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης

Διαδώστε:
Μεγάλη Παρασκευή στη Φιλλανδική Ενορία Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, συνοδευόμενος από τον Εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, προέστη την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, της ακολουθίας της Αποκαθηλώσεως και του Επιταφίου στη Φιλλανδική Ενορία Αγίου Νικολάου Στοκχόλμης, η οποία ακολουθεί το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Φιλλανδίας, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Οι ύμνοι και τα αναγνώσματα αποδόθηκαν στην Φιλλανδική, Καρελλική, Σουηδική, Ελληνική, Αγγλική και Σλαβωνική γλώσσα, από τον Ποιμενάρχη και την πολυμελή χορωδία της ενορίας.

Στο τέλος της ιεράς ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις Πασχάλιες ευχές της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, προς τον Αρχιεπίσκοπο Ελσιγκίου πάσης Φιλλανδίας κ. Λέοντα και τους κληρικούς και λαϊκούς της Εκκλησίας της Φιλλανδίας.

Απηύθυνε δε προς το Εκκλησίασμα τον προσήκοντα λόγο της ημέρας και ευχήθηκε το φως της Αναστάσεως να φωτίζει την ζωή και τα έργα όλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων