24/07/2023 24/07/2023 Ο Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, εορτάζοντας χθες τα ονομαστήριά του, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό των Βρυξελλών, με την συμμετοχή κληρικών της Μητρόπολης και πλήθους πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον ποιμενάρχη τους. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ιδιαιτέρως...
24 Ιουλίου, 2023 - 13:58

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρου στις Βρυξέλλες

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρου στις Βρυξέλλες

Ο Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, εορτάζοντας χθες τα ονομαστήριά του, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό των Βρυξελλών, με την συμμετοχή κληρικών της Μητρόπολης και πλήθους πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον ποιμενάρχη τους.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ιδιαιτέρως στην κοινωνική διάσταση αυτής.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η τελετή της Δοξολογίας για την Εθνική Εορτή του Βελγίου.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους συλλειτουργήσαντες κληρικούς και τους πιστούς, οι οποίοι ήρθαν να τιμήσουν την μνήμη του αγίου Αθηναγόρου του Απολογητού και τον φέροντα το όνομα αυτού ποιμενάρχη τους, ευχόμενος οι πρεσβείες του αγίου να σκεπάζουν όλους και ιδιαιτέρως τους δοκιμαζόμενους από την πύρινη λαίλαπα συνανθρώπους μας στην Ελλάδα.

Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα στο Ενοριακό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού.

Ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός εύχονται στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη τους, κ. Αθηναγόρα, έτη πολλά εν δυνάμει Θεού και υγεία επ’ αγαθώ της τοπικής εν Βελγίω, Ολλανδία και Λουξεμβούργω Εκκλησίας!

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων