12/07/2022 12/07/2022 Την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ για να παραστεί στην εορτή του Αγίου Σωφρονίου του Αγιορείτου, ιδρυτού της Μονής, επισκέφθηκε χθες, ανήμερα της εορτής του Οσίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας.  Των ιερών ακολουθιών που τελέστηκαν προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιλίου κ. Ραφαήλ, εκπροσωπώντας τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ....
12 Ιουλίου, 2022 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2022 - 21:15

Η πανήγυρη του Οσίου Σωφρονίου στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ

Διαδώστε:
Η πανήγυρη του Οσίου Σωφρονίου στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ

Την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Έσσεξ για να παραστεί στην εορτή του Αγίου Σωφρονίου του Αγιορείτου, ιδρυτού της Μονής, επισκέφθηκε χθες, ανήμερα της εορτής του Οσίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας. 

Των ιερών ακολουθιών που τελέστηκαν προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιλίου κ. Ραφαήλ, εκπροσωπώντας τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπός Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιλίου και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Πέτρος καθώς και οι λοιποί κληρικοί, και άπασα η μοναστική αδελφότητα συμμετείχαν στο γεύμα που παρετέθη στην τράπεζα της Ιεράς Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων