19/05/2021 19/05/2021 Kατά την συνεδρία της Τετάρτης 19 Μαϊου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εισηγήσει της Α.Θ.Παναγιότητος κ.κ. Βαρθολομαίου, εξέλεξε παμψηφεί: 1) Τον Θεοφιλ. Επίσκοπον Κρατείας κ. Ανδρέαν της εν Καναδά υπό το Οικουμενικόν Πατριαρχείον Ουκρανικής παρουσίας επαρχιούχον Επίσκοπον Τορόντο. 2) Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτην του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αμβρόσιον Κουτσουρίδην, Πρωτοσύγκελλον της Ι. Μητροπόλεως...
19 Μαΐου, 2021 - 18:28
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2021 - 18:47

Ημέρα εκλογής Επισκόπων στην Αγία και Ιερά Σύνοδο (ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ)

Διαδώστε:
Ημέρα εκλογής Επισκόπων στην Αγία και Ιερά Σύνοδο (ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ)

Kατά την συνεδρία της Τετάρτης 19 Μαϊου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εισηγήσει της Α.Θ.Παναγιότητος κ.κ. Βαρθολομαίου, εξέλεξε παμψηφεί:

1) Τον Θεοφιλ. Επίσκοπον Κρατείας κ. Ανδρέαν της εν Καναδά υπό το Οικουμενικόν Πατριαρχείον Ουκρανικής παρουσίας επαρχιούχον Επίσκοπον Τορόντο.

2) Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτην του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αμβρόσιον Κουτσουρίδην, Πρωτοσύγκελλον της Ι. Μητροπόλεως Γερμανίας, Επίσκοπον Αργυρουπόλεως, μέλλοντα να διακονήση ως Βοηθός του Ποιμενάρχου αυτού τους εν Βαυαρία πολυπληθείς ομογενείς.

3) Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτην του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αθηναγόραν Ζηλιασκόπουλον υπό τον ψιλόν τίτλον Ναζιανζού, ως Βοηθόν Επίσκοπον της Α.Θ.Παναγιότητος του Πατριάρχου, όστις έθεσεν αυτόν εις την διάθεσιν του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, προκειμένου ίνα συνεχίση την εκείσε διακονίαν αυτού ως τε Αρχιγραμματέως της Ι. Επαρχιακής Συνόδου και εν τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.

Οι Θεοφιλέστατοι Εψηφισμένοι Επίσκοποι Αργυρουπόλεως και Ναζιανζού τέλεσαν αυθημερόν το Μικρόν και το Μέγα Μήνυμα και δέχθησαν τα συγχαρητήρια του Παναγιωτάτου, των αγίων Αρχιερέων και των μελών της Πατριαρχικής Αυλής.

ΔΕΙΤΕ – ΒΙΝΤΕΟ – Εκλογές τριών Επισκόπων σήμερα στο Φανάρι

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ:

Φώτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων