26/01/2024 26/01/2024 Επί τη εορτή της μνήμης του Αγίου Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Γρηγόριο, μετέβη την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024, στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, και έψαλε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του προκατόχου του Γρηγορίου Ζ’ (1923-1924). O...
26 Ιανουαρίου, 2024 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2024 - 8:54

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τη μνήμη του προκατόχου του Γρηγορίου Ζ’

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τη μνήμη του προκατόχου του Γρηγορίου Ζ’

Επί τη εορτή της μνήμης του Αγίου Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Γρηγόριο, μετέβη την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024, στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, και έψαλε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του προκατόχου του Γρηγορίου Ζ’ (1923-1924).

O Οικουμενικός Πατριάρχης Γρηγόριος Ζ’ είχε δώσει τον Τόμο Αυτοκεφαλίας στην Αγιωτάτη Εκκλησία της Πολωνίας, και είχε ιδρύσει την Ι. Μητρόπολη Πριγκηποννήσων, καθώς και την Ι. Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, οι οποίες εφέτος εορτάζουν την εκατονταετηρίδα τους.

Φωτογραφία αρχείου: Νίκος Παπαχρήστου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων