22/10/2023 22/10/2023 Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, το πρωί του Σαββάτου, 21 Οκτωβρίου 2023, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στο Ι. Παρεκκλήσιο της Θεοτόκου, στο Μονακό. Παρέστησαν ο Εξοχ. Πρωθυπουργός του Πριγκηπάτου κ. Pierre Dartout και ο Εξοχ. Υπουργός Εσωτερικών αυτού κ. Patrice Cellario, ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδος στη Γαλλία κ. Δημήτριος...
22 Οκτωβρίου, 2023 - 15:39
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2023 - 15:41

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στο Μονακό

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στο Μονακό

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, το πρωί του Σαββάτου, 21 Οκτωβρίου 2023, χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στο Ι. Παρεκκλήσιο της Θεοτόκου, στο Μονακό.

Παρέστησαν ο Εξοχ. Πρωθυπουργός του Πριγκηπάτου κ. Pierre Dartout και ο Εξοχ. Υπουργός Εσωτερικών αυτού κ. Patrice Cellario, ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδος στη Γαλλία κ. Δημήτριος Ζεβελάκης, οι επίτιμοι Πρόξενοι της Ελλάδος και της Τουρκίας στο Μονακό Εντιμολ. κ. Πέτρος Μαχάς και Εντιμ. κ. İlhami Akgün, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., το Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας στο Πριγκηπάτο, και πλήθος πιστών.

Τον Παναγιώτατο προσφώνησε με εγκαρδιότητα ο Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Δημήτριος, ενώ ο Πατριάρχης, στην αντιφώνησή του, εξέφρασε την χαρά του για τη νέα επίσκεψή του στο Πριγκηπάτο.

Το μεσημέρι, ο Παναγιώτατος παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η Ελληνική Κοινότητα του Μονακό. Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκε η Εριτιμ. Πρόεδρος της Κοινότητας κυρία Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη, η οποία και του προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Νωρίς το απόγευμα, ο Παναγιώτατος με την τιμία συνοδεία του αναχώρησαν με ιδιωτική πτήση από το αεροδρόμιο «Côte d’Azur» της Νίκαιας για την Πόλη, όπου τους υποδέχθηκαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβ. Γέρων Μητροπολίτης Δέρκων κ. Απόστολος, με τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο.

 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων