23/08/2021 23/08/2021 Με μεγάλη χαρά και βαθειά συγκίνηση, ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής Πατραικός Λαός, υπεδέχθησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος είναι γέννημα και θρέμμα της πόλεως των Πατρών και απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου. Είναι η πρώτη φορά, που ο Σεβασμιώτατος μετά την χειροτονία του, επισκέφθηκε την Αποστολική πόλη...
23 Αυγούστου, 2021 - 13:58
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2021 - 14:01

Στη γενέτειρά του ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Διαδώστε:
Στη γενέτειρά του ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Με μεγάλη χαρά και βαθειά συγκίνηση, ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής Πατραικός Λαός, υπεδέχθησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος είναι γέννημα και θρέμμα της πόλεως των Πατρών και απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου.

Είναι η πρώτη φορά, που ο Σεβασμιώτατος μετά την χειροτονία του, επισκέφθηκε την Αποστολική πόλη και Ιερά Μητρόπολη Πατρών, με την άδεια και ευλογία του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας τέλεσε την Θεία Λειτουργία, την Κυριακή, 22.8.2021 στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου, πολιούχου Πατρών και ιδρυτού της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε παρουσία πλήθους πιστών και σε κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο. Εντός του Αγίου Βήματος συμπροσηύχετο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας με θερμούς λόγους, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, του ευχήθηκε εν συγκινήσει τα δέοντα, προσωπικά, αλλά και εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Πατραϊκού Λαού και του προσέφερε, δώρο αγάπης και ως ευλογία της Πατραϊκής Εκκλησίας, ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών αναφέρθηκε στο σεπτό κέντρο της Ορθοδοξίας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο πρόσωπο του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και παρεκάλεσε τον άγιο Σαράντα Εκκλησιών, να μεταφέρει τα σεβάσματα και τις υιικές ευχές και προσρήσεις, του ιδίου του Μητροπολίτου Πατρών και όλου του πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας προς το σεπτό πρόσωπο του Παναγιωτάτου, δι’ έτη πολλά και αγλαόκαρπα προς δόξαν Θεού και εύκλειαν της Ορθοδόξου Εκκλησίας επί τη συμπληρώσει τριακονταετούς θεοφιλούς Πατριαρχείας και εξηκονταετούς, από την εις Διάκονον χειροτονία του και την είσοδο εις τας τάξεις του Ιερού Κλήρου της Αγιωτάτης Ορθοδόξου Εκκλησίας, ως και τις ευχαριστίες διά το μεγάλο και πατρικό ενδιαφέρον του Παναγιωτάτου για τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο Πατρών, αλλά και δι’ όλην την Πατραϊκή Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών, μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Σεβασμιώτατο Πατρών κ. Χρυσόστομο, προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Πατραϊκό Λαό, ευχαρίστησε για την αγάπη και την θερμή υποδοχή, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Πατρών και κήρυξε με απλότητα, αλλά και βάθος θεολογικό τον θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος Πατρών και όλος ο Λαός που συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία ανεφώνησαν, εν ενί στόματι και μια καρδία το «Άξιος» στον Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων