06/02/2022 06/02/2022 Την επέτειο των 30 χρόνων από την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου τίμησε η τοπική γερουσία του Ροντ Άιλαντ, με πρωτοβουλία του τοπικού γερουσιαστή και πρόεδρου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, Λεωνίδα Ραπτάκη. Συγκεκριμένα, ο ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης πέτυχε την έγκριση ενός ψηφίσματος της Γερουσίας που τιμά την επέτειο της εκλογής του...
06 Φεβρουαρίου, 2022 - 14:56
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2022 - 15:17

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη τιμά η γερουσία του Ροντ Άιλαντ

Διαδώστε:
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη τιμά η γερουσία του Ροντ Άιλαντ

Την επέτειο των 30 χρόνων από την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου τίμησε η τοπική γερουσία του Ροντ Άιλαντ, με πρωτοβουλία του τοπικού γερουσιαστή και πρόεδρου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, Λεωνίδα Ραπτάκη.

Συγκεκριμένα, ο ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης πέτυχε την έγκριση ενός ψηφίσματος της Γερουσίας που τιμά την επέτειο της εκλογής του Πατριάρχη και, επιπλέον, αναγνωρίζει την συμβολή του ως πνευματικού ηγέτη και επικεφαλής της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας.

Στο ψήφισμα, αναγνωρίζεται η συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης, την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την υπεράσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και της αποδοχής όλων θρησκειών.

Παράλληλα, κάνει αναφορά και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά το πρόσφατο ταξίδι του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ, όπου έγινε αναφορά και στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Στην ομιλία του στην πολιτειακή Γερουσία, ο Ραπτάκης αναγνώρισε ότι το μέλος του Κογκρέσου του Ρόουντ Άιλαντ David Cicilline έχει υποστηρίξει μαζί με τον ίδιο, το Νομοσχέδιο “Τουρκία και η Θρησκευτική Ελευθερία του Οικουμενικού Πατριαρχείου”, ένα δικομματικό μέτρο που αντιτάσσεται στις διαρκείς παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία από το καθεστώς Ερντογάν και καλεί για την προστασία των δικαιωμάτων και των θρησκευτικών πληροφοριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες ήρθε την κατάλληλη στιγμή» είπε ο κ. Ραπτάκης, «δεδομένης της Τουρκικής επιθετικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και ήταν μια σημαντική ευκαιρία για να γνωρίσουμε τον θρησκευτικό αυτό ηγέτη και να δείξουμε την υποστήριξή μας».

Στην φωτογραφία απεικονίζεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με τον γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη και τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφορο.

Πηγή: panhellenicpost

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων