18/07/2023 18/07/2023 Στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης Καβάλας διοργανώθηκε η παρουσίαση του επετειακού λευκώματος για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης υπό τον τίτλο “50 χρόνια σιωπής, προσμονής, ελπίδος”, κατά την οποία τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εξεπροσώπησε ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός. Για την έκδοση του λευκώματος μιλήσαν, πέραν του Καθηγουμένου,...
18 Ιουλίου, 2023 - 8:37
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2023 - 8:53

Χρυσούπολη Καβάλας: Παρουσίαση του τόμου “50 χρόνια σιωπής, προσμονής, ελπίδος” για την Θεολογική Σχολή Χάλκης

Διαδώστε:
Χρυσούπολη Καβάλας: Παρουσίαση του τόμου “50 χρόνια σιωπής, προσμονής, ελπίδος” για την Θεολογική Σχολή Χάλκης

Στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης Καβάλας διοργανώθηκε η παρουσίαση του επετειακού λευκώματος για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης υπό τον τίτλο “50 χρόνια σιωπής, προσμονής, ελπίδος”, κατά την οποία τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εξεπροσώπησε ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός.

Για την έκδοση του λευκώματος μιλήσαν, πέραν του Καθηγουμένου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους συντελεστές της εκδόσεως, ο επιχώριος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Δήμαρχος Νέστου, κ. Σάββας Μιχαηλίδης, καθώς με την ευγενή και γενναία χορηγία του Δήμου Νέστου πραγματοποιήθηκε η έκδοση, μέλη της εκδοτικής ομάδας καθώς και ο Άρχων Νομοφύλαξ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και απόφοιτος του Λυκειακού Τμήματος της Σχολής κ. Χρήστος Πλέγκας, με εμφανή συγκίνηση και βιωματικό λόγο.

Ειδικότερα, κατά την ομιλία του ο Καθηγούμενος τόνισε την σημασία της τύποις κυκλοφορήσεως του επετειακού λευκώματος για την Θεολογική Σχολή, το οποίο μέσα από φωτογραφικό κυρίως υλικό, αλλά και κείμενα, παρουσιάζει την Σχολή και την ιστορία της, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Φιλίππων, τον Δήμαρχο Νέστου και την συντακτική ομάδα, που εργάστηκε ανιδιοτελώς για την έκδοση, εκφράζοντας δημόσια τον δίκαιο έπαινο προς τον εμπνευστή του λευκώματος κ. Θεμιστοκλή Φασουλά.

Παρέστησαν επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, απόφοιτος της Σχολής, και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Χαλκιδικής, Άρχοντες Οφικκιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, απόφοιτοι της Σχολής, Βουλευτές του Νομού Καβάλας, Καθηγητές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως, του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας και διαφόρων φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου από την Καβάλα, την Χρυσούπολη και την Θεσσαλονίκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων