06/02/2023 06/02/2023 Επτά χρόνια χρειάστηκαν για να τελεστεί ξανά Θεία Λειτουργία στον ναό του Αγίου Σάββα στη Νέα Υόρκη, καθώς το επίκεντρο των σέρβων Ορθοδόξων στην πόλη είχε καταστραφεί από πυρκαγιά το Πάσχα του 2016. Χθες, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ολοκλήρωσε την πολυήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας η οποία χαροποίησε...
06 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2023 - 9:44

Ο Πατριάρχης Σερβίας τέλεσε την πρώτη Λειτουργία μετά από επτά χρόνια στον Άγιο Σάββα στη Νέα Υόρκη

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας τέλεσε την πρώτη Λειτουργία μετά από επτά χρόνια στον Άγιο Σάββα στη Νέα Υόρκη

Επτά χρόνια χρειάστηκαν για να τελεστεί ξανά Θεία Λειτουργία στον ναό του Αγίου Σάββα στη Νέα Υόρκη, καθώς το επίκεντρο των σέρβων Ορθοδόξων στην πόλη είχε καταστραφεί από πυρκαγιά το Πάσχα του 2016.

Χθες, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ολοκλήρωσε την πολυήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας η οποία χαροποίησε ιδιαίτερα τη σερβική κοινότητα στις ΗΠΑ.

Με τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Καναδά κ. Μητροφάνης οι κληρικοί του ναού. Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος κ.κ. Πορφύριος ευχαρίστησε τις αρχές της Νέας Υόρκης που έδωσαν την άδεια για να τελεστεί το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο ναό που ακόμα βρίσκεται υπό ανακαίνιση μετά τις ζημιές που είχε υποστεί από την καταστροφική πυρκαγιά.

“Είναι σημαντικό όσο συνεχίζεται η αποκατάσταση του ναού. Ενώ ο ναός ανοικοδομείται, πρώτα απ’ όλα χτίζουμε πνευματικά αυτόν τον ναό, με την προσευχή. Να προσευχόμαστε στον Θεό να μας δώσει δύναμη να συνεχίσουμε”, επεσήμανε. “Το γεγονός ότι μαζευόμαστε σήμερα στη μέση του χειμώνα εδώ, σε έναν κρύο ναό της Νέας Υόρκης, είναι μια έκφραση της αγάπης Του και της πρόνοιάς Του”. 

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Πατριάρχης Σερβίας αναφέρθηκε στις παραδοσιακές αξίες που χαρακτηρίζουν τους Σέρβους ανά τους αιώνες. “Οι Ορθόδοξοι Σέρβοι ανά τους αιώνες φύλαγαν ό,τι ήταν δικό τους. Μα πάνω απ’ όλα κράτησαν την Ορθόδοξη πίστη τους. Είθε ο Κύριος να δώσει με τις προσευχές του Αγίου Σάββα και όλων των αγίων να πορευθούμε κι εμείς στον δρόμο του Ευαγγελίου, στον δρόμο της αγάπης”, κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: 

Στην Ακαδημία του Αγίου Σάββα στο Σικάγο ο Πατριάρχης Σερβίας

Ο Πατριάρχης Σερβίας στη Μονή του Αγίου Σάββα στο Ιλινόι των ΗΠΑ

Σε εξέλιξη το 2ο μέρος της επίσκεψης του Πατριάρχη Σερβίας στις ΗΠΑ

Η υποδοχή του Πατριάρχη Σερβίας Πορφυρίου στη Νέα Υόρκη

Στο ναό του Αγίου Σάββα στη Νέα Υόρκη ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

Πατριάρχης Σερβίας από Νέα Υόρκη: Ο Άγιος Σάββας δίδαξε τη συγχώρεση και την αγάπη

Ο Πατριάρχης Πορφύριος για την καθοριστική συνεισφορά του Αγίου Σάββα στο σερβικό έθνος

Ο Πατριάρχης Πορφύριος στο μοναστήρι-σύμβολο των Σέρβων στις ΗΠΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων