02/11/2020 02/11/2020 Κατά την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου που έγινε χτες στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου οι ανώτατοι πολιτικοί άρχοντες της χώρας μίλησαν για τον μακαριστό Μητροπολίτη. Συγκεκριμένα και ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Bečić και ο νικητής των πρόσφατων εκλογών κ. Κριβοκάπιτς εκφώνησαν επικήδειο μήνυμα για τον...
02 Νοεμβρίου, 2020 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2020 - 12:58

“Τα λόγια του αντηχούν δυνατά και ακούγονται πολύ μακριά”

Διαδώστε:
“Τα λόγια του αντηχούν δυνατά και ακούγονται πολύ μακριά”

Κατά την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου που έγινε χτες στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου οι ανώτατοι πολιτικοί άρχοντες της χώρας μίλησαν για τον μακαριστό Μητροπολίτη. Συγκεκριμένα και ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Bečić και ο νικητής των πρόσφατων εκλογών κ. Κριβοκάπιτς εκφώνησαν επικήδειο μήνυμα για τον Επίσκοπο. 

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου, Aleksa Bečić, είπε ότι σήμερα αποχαιρετούμε έναν από τους μεγαλύτερους κληρικούς και θεολόγους της εποχής. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων σημείωσε “Ελπίζω ότι θα είστε ο τελευταίος Επίσκοπος που έπρεπε να υπερασπιστεί την Εκκλησία από ένα μέρος του λαού του Μαυροβουνίου. Μόνο οι μεγάλοι και οι αθάνατοι μπορούν να υπερασπιστούν και να μην πάρουν πίσω τίποτα, να κάνουν τόσα πολλά, να δώσουν τα πάντα και να χτίσουν τόσα πολλά”.

Στη συνέχεια ανέφερε: ” Η ηθική σας βασιζόταν όχι μόνο στις αρχές του Ευαγγελίου αλλά και στην ιδέα της αναγκαιότητας των δίκαιων νόμων” και πρόσθεσε “Ο Άγιος Πέτρος Α’, Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και εσείς έχετε εκτός από την πνευματική φροντίδα, την ίδια ανησυχία για το ζήτημα των νόμων για την εξασφάλιση της αδελφικής αρμονίας και της ειρήνης στην Κοινωνία”.

Ακόμα ο κ. Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, ο οποίος έχει την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση στο Μαυροβούνιο ανέφερε κατά το μήνυμά του στην Εξόδιο Ακολουθία “Κοιτάξτε για άλλη μια φορά το λαό σας, Αγαπητέ μας Μητροπολίτη” και πρόσθεσε “Ο Επίσκοπος μας δίδαξε ότι με πράξεις μπορούμε να αναπτυχθούμε πνευματικά προς τον ουρανό. Καθοδηγούμενος από τη γαλήνια σοφία του Θεού, τελειοποίησε τις ιερές αρετές σε όλα όσα είναι αιώνια και θεϊκά. Για αυτή τη φευγαλέα γήινη στιγμή, κατέθεσε ότι οι προϋποθέσεις είναι μόνο δύο πράγματα: ειλικρίνεια και αλήθεια, και γι’ αυτό τα λόγια του αντηχούν δυνατά και ακούγονται πολύ μακριά”. 

Ο κ. Κριβοκάπιτς κατέληξε “Παρόλο που αναστήσατε το Μαυροβούνιο βιώσατε και υποφέρατε κακουχίες και βασανιστήρια για χάρη του Κυρίου γνωρίζοντας όμως ότι με αυτόν τον τρόπο πλησιάζετε πιο κοντά στον Θεό. Υποθέτω ότι αυτή είναι η μοίρα του θρόνου του Αγίου Πέτρου του Τσέτινιε“.

 

Δείτε ακόμα: 

«O Μητρ. Αμφιλόχιος αγωνίστηκε για την επιβίωση της πίστεως»

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας για τον μακαριστό Μητρ. Μαυροβουνίου

«Ο μακαριστός ήταν γνώστης των μυστικών του Θεού και της σωτηρίας»

Συγκινητικά στιγμιότυπα από το ύστατο χαίρε στον μακαριστό Μητροπολίτη Μαυροβουνίου (βίντεο)

Ο πρόεδρος της Βουλής προσκύνησε τη σορό του μακαριστού Μαυροβουνίου

«Αποχαιρετάμε έναν εκλεκτό φίλο κι αδελφό, έναν πνευματικό ηγέτη!»

Λαός και κλήρος συνοδεύει τον Μητρ.Μαυροβουνίου (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ιερή παρακαταθήκη το παράδειγμα του»

Ράγισαν οι καρδιές των γιατρών για τον Μαυροβουνίου

Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι του Τσέτινιε

Το μεγαλείο της ψυχής του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στο Μαυροβούνιο – Την Κυριακή το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό Μητροπολίτη Αμφιλόχιο

Μιλούν για τη σχέση τους με τον μακαριστό Μητροπολίτη Αμφιλόχιο

Το τελευταίο κήρυγμα του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου μέσα από το νοσοκομείο

«Αυτή είναι μια από τις πιο θλιβερές μέρες για την Εκκλησία μας»

«Δεν εγκατέλειψε ποτέ τον αγώνα για την Ορθοδοξία»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων