13/05/2023 15/05/2023 Για την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Άξιον Εστί μίλησε ο Πρωτεπιστάτης Αγίου Όρους Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης  σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ιερομόναχο π. Γεννάδιο, Αρχισυντάκτη του Διαδικτυακού Περιοδικού Πεμπτουσία.  Ο Γέροντας Χριστοφόρος αναφέρεται στον πιστό λαό, καθώς και στην αθρόα συμμετοχή και πολύωρη αναμονή του κόσμου για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα. Παρακολουθείστε...
13 Μαΐου, 2023 - 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2023 - 12:53

Ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους στην Pemptousia TV για την Ιερά Εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί”: “Ανανεώνουμε τη σχέση μας με την Παναγία”

Διαδώστε:
Ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους στην Pemptousia TV για την Ιερά Εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί”: “Ανανεώνουμε τη σχέση μας με την Παναγία”

Για την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Άξιον Εστί μίλησε ο Πρωτεπιστάτης Αγίου Όρους Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης  σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ιερομόναχο π. Γεννάδιο, Αρχισυντάκτη του Διαδικτυακού Περιοδικού Πεμπτουσία.  Ο Γέροντας Χριστοφόρος αναφέρεται στον πιστό λαό, καθώς και στην αθρόα συμμετοχή και πολύωρη αναμονή του κόσμου για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα.

Παρακολουθείστε ένα απόσπασμα της συνέντευξης που θα προβληθεί την ερχόμενη εβδομάδα από την pemptousiatv :

Ο Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης, αναφέρει μεταξύ άλλων πως η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί εκομίσθη στην Μητρόπολη Αθηνών με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και εφόσον το επέτρεψαν φέτος οι συνθήκες λόγω πανδημίας του Κορωνοϊού. Ωστόσο τονίζει πως πρόκειται για αίτημα του λαού, που όπως είπε έχει ανάγκη να προσκυνήσει την Παναγία και να τονώσει το θρησκευτικό του αίσθημα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: ” Όταν προσκυνούν την Παναγία νιώθουν ένα πνευματικό άγγιγμα” γι’ αυτό και καθημερινά η προσέλευση του κόσμου αυξάνεται και μάλιστα χθες που ο Καθεδρικός Ναός έμεινε όλη τη νύχτα ανοιχτός οι άνθρωποι που δεν σταμάτησαν να προσέρχονται περίμεναν καρτερικά μέχρι και 6 ώρες, ενώ δεν έλειψαν και περιστατικά λιποθυμίας…

Διαβάστε επίσης: 

Φωτορεπορτάζ οpe.gr: Η Αθήνα υποδέχθηκε το Άξιον Εστί – Τίθεται για προσκύνηση στη Μητρόπολη Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αθήνα κλίνει το γόνυ στην Παναγία “Άξιον Εστί” – Προς προσκύνηση η Ιερά Εικόνα στον Μητροπολιτικό Ναό έως και τις 15 Μαΐου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Άξιον Εστί: Προσκομίζουμε τις ελπίδες μας στην Παναγία (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη – Τρισάγιο για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη (VIDEO)

“Άξιον Εστί”: Η Παναγία παρηγοριά και ελπίδα – Με αμείωτο ρυθμό η προσκύνηση της Ιεράς Εικόνας στη Μητρόπολη Αθηνών

Άξιον Εστί: To ope.gr για δεύτερη ημέρα στη Μητρόπολη Αθηνών – Εικόνες από το προσκύνημα

“Αξιον Εστί”: Η Κυρία Θεοτόκος στο μέσο των Αθηνών σε μία δύσκολη περίοδο – Πλήθος πιστών καθημερινά συρρέει στη Μητρόπολη

Άξιον Εστί: Η Ιερά Επιστασία και Αγιορείτες πατέρες στην Ι.Μ Ταξιαρχών Αστερίου Υμηττού (ΦΩΤΟ)

Το προσκύνημα της Ιεράς Κοινότητας στη Μεγαλόχαρη της Τήνου

Υποδοχή Ιεράς Επιστασίας και Ημερίδα για το Άγιον Όρος στη Θεολογική Σχολή Αθηνών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων