27/02/2020 27/02/2020 Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου εκοιμήθη εν Κυρίω ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου και πρώτος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αυτής. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στις 25 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Κασταμονίτσας από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ανδρέα με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων και...
27 Φεβρουαρίου, 2020 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2020 - 10:43

Η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Κωνσταντίνου Καλαϊτζάκη

Διαδώστε:
Η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Κωνσταντίνου Καλαϊτζάκη

Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου εκοιμήθη εν Κυρίω ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Κωνσταντίνος Καλαϊτζάκης, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου και πρώτος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αυτής.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στις 25 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Κασταμονίτσας από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ανδρέα με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων και πλήθους κόσμου, οι οποίοι προσήλθαν να απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό στον πολύ αγαπητό π. Κωστή.

Στον επικήδειο λόγο του ο Μητροπολίτης κ. Ανδρέας αναφέρθηκε στην όλη βιοτή και την ιερατική διακονία του εκλιπόντος κληρικού, καθώς και στην ευλάβεια, το ήθος, τον ιερό ζήλο και την αφοσίωσή του στην Εκκλησία και το υψηλό αίσθημα ευθύνης, τονίζοντας τον υποδειγματικό τρόπο προσέγγισης και επικοινωνίας που είχε με τους όλους τους ιερείς, τους ενορίτες του αλλά και τους συγχωριανούς του.

Τέλος, εξέφρασε τις συλλυπητήριες ευχές του προς την πρεσβυτέρα, τα τέκνα και τα εγγόνια του μακαριστού Ιερέως που τόσο πολύ αγαπήθηκε από τον ευσεβή λαό της ευρύτερης περιοχής της Πεδιάδος, ευχόμενος όπως Κύριος ο Θεός αναπαύσει την ψυχήν του μετά των Αγίων και των Δικαίων.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιερόθεος Χιώτης, Προϊστάμενος της Ενορίας Καστελλίου, ο εφημέριος της Ενορίας Αγίας Κυριακής Κασταμονίτσας Οικον. κ. Νικόλαος Βαρελάς, ο κ. Ιωάννης Γιγουρτσής εκ μέρους των πρώτων υπαλλήλων της νεοσύστατης Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η κα Σοφία Ψαράκη – Σηφάκη, εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου Κασταμονίτσας, ενώ ψηφίσματα ανεγνώστηκαν από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τον Ε.Σ.Κ.Ε.Κ., τον Σύνδεσμο Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τις Ενορίες Κασταμονίτσας και Καστελλίου, το Κ.Υ. Καστελλίου και το ΚΑΠΗ Καστελλίου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος συνόδευσε τη σορό του αειμνήστου π. Κωνσταντίνου στο ενοριακό κοιμητήριο.

Σύντομο Βιογραφικό π. Κωνσταντίνου Καλαϊτζάκη

Γεννήθηκε στην Κασταμονίτσα στις 29 Φεβρουαρίου 1932. Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο της Κασταμονίτσας και στο Γυμνάσιο Καστελλίου. Μετά τις γυμνασιακές σπουδές εισήχθη στη σχολή της αεροπορίας όπου εκπαιδεύτηκε ως πιλότος αεροσκαφών. Δεν ακολούθησε όμως το επάγγελμα του αεροπόρου αλλά προτίμησε να ακολουθήσει μια άλλη πορεία. Φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή Χανίων και χειροτονήθηκε διάκονος και στη συνέχεια πρεσβύτερος το 1957 από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κυρό Ευγένιο.

Υπηρέτησε στην Ενορία Αμαριανού από τη χειροτονία του μέχρι το 1974 και στη συνέχεια στην Ενορία Κασταμονίτσας μέχρι το έτος 2010. Υπήρξε ο πρώτος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας από συστάσεως της, το 2001 μέχρι τις αρχές του 2005.

Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Φραγκιαδάκη και απέκτησαν τρία παιδιά την Ειρήνη, τον Ευστάθιο και τη Βασιλική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων