11/02/2021 11/02/2021 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Αλιάρτου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και επίσης, τόνισε τη διαχρονική σημασία του Ευαγγελίου, το οποίο ήταν ο...
11 Φεβρουαρίου, 2021 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2021 - 20:14

Εόρτασαν τον Άγιο Χαράλαμπο στην Αλίαρτο

Διαδώστε:
Εόρτασαν τον Άγιο Χαράλαμπο στην Αλίαρτο

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Αλιάρτου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και επίσης, τόνισε τη διαχρονική σημασία του Ευαγγελίου, το οποίο ήταν ο οδοδείκτης ζωής των Αγίων και των Μαρτύρων.

Τέλος, εξήρε το έργο της ενορίας και του εφημερίου π.Παναγιώτη, που με την Τράπεζα Αγάπης συντηρεί ανθρώπους που έχουν ανάγκη, και ευχήθηκε σε όλους υγεία και Χρόνια πολλά.

Το απόγευμα της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Θεσπιών. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του Αγίου Χαραλάμπους.

Επίσης, τόνισε τον αγώνα και τις θυσίες των μαρτύρων της πίστεως, σε αντίθεση με την εποχή μας που απαιτούμε όλα να είναι εύκολα, χωρίς κόπους και θυσίες. Και προέτρεψε όλοι να έχουμε ως παραδείγματα τους Αγίους και με τη ζωή μας να μαρτυρούμε Χριστό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων