13/06/2023 14/06/2023 Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στο Ιερό Νησί της Τήνου, πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολή Κηφισίας τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, με επί κεφαλής της εκδρομής τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο, και την συμμετοχή ιερέων και ενοριτών. Την πρώτη ημέρα οι εκδρομείς προσκύνησαν την Ιερά Μονή «Κυρίας των Αγγέλων» Κεχροβουνίου,...
13 Ιουνίου, 2023 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2023 - 6:50

Διήμερη προσκυνηματική επίσκεψη του Κηφισίας Κύριλλου στην Τήνο

Διαδώστε:
Διήμερη προσκυνηματική επίσκεψη του Κηφισίας Κύριλλου στην Τήνο

Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στο Ιερό Νησί της Τήνου, πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολή Κηφισίας τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, με επί κεφαλής της εκδρομής τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο, και την συμμετοχή ιερέων και ενοριτών.

Την πρώτη ημέρα οι εκδρομείς προσκύνησαν την Ιερά Μονή «Κυρίας των Αγγέλων» Κεχροβουνίου, όπου φυλάσσεται και η Τιμία Καρά της Οσίας Πελαγίας της εν Τήνω, της αγίας εκείνης μορφής στην οποία εμφανίστηκε η Κυρία Θεοτόκος και αποκάλυψε την Ιερά της Εικόνα. Κατόπιν επεσκέφθησαν το χωριό Βώλακα, το οποίο φημίζεται για την καλαθοπλεκτική των κατοίκων του, το Μουσείο «Μαρμαροτεχνίας», την Ιερά Μονή Παναγίας «Κυρά Ξένης», τον Παραθαλάσσιο Πάνορμο και το παραδοσιακό χωρίο Πύργος.

Την επόμενη ημέρα ο Μητροπολίτης Κηφισίας, ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς που συνόδευαν την εκδρομή. Στην είσοδο του Ναού, υποδέχτηκε τον Σεβασμιώτατο και τους προσκυνητές, ο Αρχιερατικός Επίτροπος του νησιού, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φανερός.

Την ώρα του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στο σεπτό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον ρόλο της στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας, αλλά και στην τιμή που περιποιεί η Εκκλησία στο πρόσωπο της γυναίκας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο τον Β’, για την άδεια και ευλογία που παρεχώρησε ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το προσκύνημα.

Προ της απολύσεως εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου, προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη και τους προσκυνητές ο Ιεροκήρυξ του Ιερού Προσκυνήματος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Σέττας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων