26/11/2023 24/02/2024 Συνεχίζονται οι λατρευτικές συνάξεις στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος μετά την Κατάταξη στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο του Οσίου Αθανασίου του νέου (Χαμακιώτη), του εν Αμαρουσίω και Ροδοπόλει ασκήσαντος. Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 το απόγευμα, κλήρος και λαός υποδέχθηκε πανδήμως στον προαύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Παναγίας...
26 Νοεμβρίου, 2023 - 15:39
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2024 - 23:36

Συνεχίζεται ο πρώτος εορτασμός μετά την αγιοκατάταξη του Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτη – Η Τιμία Κάρα στην Παναγία Νεραντζιώτισσα Αμαρουσίου

Διαδώστε:
Συνεχίζεται ο πρώτος εορτασμός μετά την αγιοκατάταξη του Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτη – Η Τιμία Κάρα στην Παναγία Νεραντζιώτισσα Αμαρουσίου

Συνεχίζονται οι λατρευτικές συνάξεις στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος μετά την Κατάταξη στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο του Οσίου Αθανασίου του νέου (Χαμακιώτη), του εν Αμαρουσίω και Ροδοπόλει ασκήσαντος.

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 το απόγευμα, κλήρος και λαός υποδέχθηκε πανδήμως στον προαύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Παναγίας Νεραντζιωτίσσης Αμαρουσίου, την Τιμία Κάρα του Οσίου Πατρός και ετέθη προς προσκύνηση εντός του Ναού, στον οποίο ο όσιος Πατήρ εφημέρευσε πάνω από 30 χρόνια και με το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό του έργο κατέστη ο «Γέροντας της Νεραντζιωτίσσης» που ανέπαυσε τις ψυχές χιλιάδων ευλαβών Χριστιανών του Αμαρουσίου και όχι μόνο.

Στην υποδοχή συμμετείχαν οι ιερείς των ενοριών του Αμαρουσίου και άλλοι από άλλες περιοχές και πλήθος λαού από το Μαρούσι και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Επηκολούθησε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου με την συμμετοχή και του Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Ευσεβίου, Καθηγουμένου της Ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, Μονής μετανοίας του Αγίου πατρός.

 

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 τελέστηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας ακολούθησε η Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας πέριξ του Ιερού Παρεκκλησίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος για ακόμη μία φορά εκφράζοντας τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Αμαρουσιώτικο λαό, εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες και το σεβασμό προς το πρόσωπο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για το μεγάλο δώρο που έκανε στην Τοπική Εκκλησία και τον λαό του Αμαρουσίου, με την Αγιοκατάταξη του Οσίου Αθανασίου του νέου, του εν Αμαρουσίω και Ροδοπόλει ασκήσαντος, στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Οσίου ως ανθρώπου που απέκτησε την απλότητα, επειδή ο ίδιος ο Θεός ειναι απλούς.

«Ο Θεός πάντη εν έστι και απλούν» γράφει εκκλησιαστικός διδάσκαλος. Οι άγιοι είναι οι κατ’ εξοχήν απλοί άνθρωποι. Η χριστιανική απλότητα συνδέεται με την ταπείνωση, την αγάπη, την αλήθεια, την φυσικότητα, την πραότητα, την μέθεξη του Αγίου Πνεύματος. Αυτή είναι εσωτερικά γεγονότα που έπειτα ακτινοβολούν και εξωτερικά. Η απλότητα επομένως είναι καρπός όλης της πνευματικής ζωής. Πρέπει λοιπόν να αποκτήσουμε κι εμείς αυτήν την αγία απλότητα, τον πλούτο της κατά Θεόν απλότητος, όπως ήταν ο Όσιος Αθανάσιος για να μην είναι ο βίος μας σύνθετος και ψευδόμενος και είμαστε διχασμένες προσωπικότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγιοκατάταξη Γέροντα Αθανασίου Χαμακιώτη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Καθηγούμενος Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, π. Ευσέβιος, στο ope.gr: «Ο Όσιος Αθανάσιος Χαμακιώτης κυνήγησε την αγιότητα και την κατέκτησε»

Ο πρώτος εορτασμός μετά την αγιοκατάταξη του Οσίου Αθανασίου Χαμακιώτη στον τόπο που ασκήτεψε

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων