21/03/2022 21/03/2022 Παρουσία αγήματος της Προεδρικής Φρουράς το οποίο βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πενσυλβάνια Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου. Του Νικόλαου Ζαΐμη  Ξεκινώντας την ομιλία του με το απολυτίκιο της εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου “Σήμερον τῆς...
21 Μαρτίου, 2022 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2022 - 12:40

Αμερικής: Η Παναγία είναι το Κεφάλαιον της απελευθέρωσης μας

Διαδώστε:
Αμερικής: Η Παναγία είναι το Κεφάλαιον της απελευθέρωσης μας

Παρουσία αγήματος της Προεδρικής Φρουράς το οποίο βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πενσυλβάνια Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Ξεκινώντας την ομιλία του με το απολυτίκιο της εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου “Σήμερον τῆς σωτηρίας ἡμῶν τὸ Κεφάλαιον” ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη βαθιά σύνδεση της εν Χριστώ ελευθερίας μας –που εγκαινιάστηκε από την Παναγία μας– με τις ελευθερίες της αυτοδιάθεσης. “Γιατί αυτή είναι το Κεφάλαιον από το οποί προέρχεται η σωτηρία και η απελευθέρωσή μας”, υπογράμμισε.

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την ιδιαίτερη χαρά που αισθάνεται η Ελληνική Ομογένεια για την παρουσία των Ευζώνων. 

“Περιτριγυρισμένοι από τους Εύζωνές μας και με την παρουσία των νέων μας, δίνουμε στον Θεό τη δόξα για την πρόνοια, αγάπη και φροντίδα Του στην απελευθέρωση της Ελλάδας. Και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε την παρέλασή μας σήμερα. Γιατί βαδίζουμε ως μια Ομογένεια και μια οικογένεια εν Χριστώ – περήφανοι για την κληρονομιά μας και ευγνώμονες για την πίστη μας. Και τα δύο συνδυάζονται για να κάνουν τους Ελληνορθοδόξους που εκπληρώνουμε το καλύτερο από όλες τις παραδόσεις της πίστης μας, του πολιτισμού και της γλώσσας – που δεν είναι μόνο η γλώσσα του Ομήρου, αλλά και αυτή της Γραφής!”

“Ας πορευτούμε σε αλληλεγγύη με τον Ουκρανικό λαό”

“Χαιρετίζουμε τους Ήρωες που έφεραν ακεραιότητα στο Ελληνικό Έθνος, το οποίο είχε διχαστεί από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εκείνης της εποχής”, ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλία του ενώ στάθηκε και στη σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία και τον πόλεμου που συνεχίζει να μαίνεται για σχεδόν ένα μήνα.

“Σήμερα, βλέπουμε άλλες ιμπεριαλιστικές ατζέντες που επιδιώκουν να καταπατήσουν και να ανατρέψουν κυρίαρχα έθνη. Προσευχόμαστε για τους Ουκρανούς αδελφούς και αδελφές μας που αγωνίζονται για να διατηρήσουν την πατρίδα τους ενάντια στη βάρβαρη επίθεση που στοχεύει ακόμη και γυναίκες και παιδιά. Καθώς θα προσευχόμαστε στη Δοξολογία σήμερα, αναγνωρίζουμε ότι, παρόλο που τα έθνη πρέπει να έχουν όρια, είμαστε όλοι από ένα αίμα – κάθε άνθρωπος. “Ὁ ποιήσας ἐξ ἑνὸς αἵματος πᾶν ἔθνος ἀνθρώπων κατοικεῖν ἐπὶ πᾶν τὸ πρόσωπον τῆς γῆς, ἑκάστῳ δὲ αὐτῶν ὁρίσας τὰς ὁροθεσίας τῆς κατοικίας αὐτῶν…” Αυτή η προσευχή μας υπενθυμίζει ότι όπως οι Ήρωες του 1821 ξεσηκώθηκαν για την Ελλάδα, είναι θεμιτό για κάθε έθνος να υπερασπίζεται τα σύνορά του. Επομένως, καθώς παρελαύνουμε σήμερα, ας πορευτούμε σε αλληλεγγύη με τον ευγενή Ουκρανικό Λαό, που αντιστέκεται γενναία στον ιμπεριαλισμό των τυράννων του”, ανέφερε και πρόσθεσε “Έτσι, αγαπημένοι μου συμπατριώτες, θα ανταποκριθούμε στα υψηλότερα πρότυπα των προγόνων μας, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν για να υπερασπιστούν τη γενέτειρά τους και τη γενέτειρα του Δυτικού Πολιτισμού. Θα είμαστε πραγματικά άξιοι της μεγάλης κληρονομιάς που είναι δική μας ως Έλληνες και φιλέλληνες. Θα κάνουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας περήφανους με την επιβεβαίωση της αλήθειας της πεποίθησής μας: ότι η ελευθερία για έναν πρέπει να είναι ελευθερία για όλους”.

“Ζήτω η Ελλάς. Ζήτω το Ελληνικό Έθνος”, κατέληξε. 
Φωτογραφίες: Αρχιεπισκοπή Αμερικής 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – ΗΠΑ: Η αυλαία των παρελάσεων για 25η Μαρτίου στη Φιλαδέλφεια

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων