08/07/2021 08/07/2021 Την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, εορτή της Αγίας Κυριακής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αδριανουπόλεως, παρουσία των Ελληνικών Προξενικών Αρχών. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιών Αδριανουπολιτών που πέρασαν στις νεότερες γενιές, η Αγία Κυριακή έσωσε από πυρκαγιά με τρόπο θαυμαστό την πόλη. Η ημερομηνία του συμβάντος...
08 Ιουλίου, 2021 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 11:21

Αδριανούπολη: Διαχρονική ευγνωμοσύνη στην Αγία Κυριακή

Διαδώστε:
Αδριανούπολη: Διαχρονική ευγνωμοσύνη στην Αγία Κυριακή

Την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, εορτή της Αγίας Κυριακής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αδριανουπόλεως, παρουσία των Ελληνικών Προξενικών Αρχών.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιών Αδριανουπολιτών που πέρασαν στις νεότερες γενιές, η Αγία Κυριακή έσωσε από πυρκαγιά με τρόπο θαυμαστό την πόλη. Η ημερομηνία του συμβάντος δεν είναι γνωστή. Ωστόσο η τιμή προς την Παρθενομάρτυρα και η ευγνωμοσύνη προς το σεπτό πρόσωπο της, παρέμεινε διαχρονική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων