17/01/2024 17/01/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος πραγματοποίησε διήμερη ποιμαντική επίσκεψη το διήμερο 13-14 Ιανουαρίου 2024 στις πόλεις Innsbruck και Bregenz της Δυτικής Αυστρίας, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Μάξιμο Rudko και τον Διάκονο Έρασμο Brankovski. Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στο Innsbruck υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο ο ιερατικώς προιστάμενος των Ενοριών της Μητροπόλεως στο Τιρόλο και...
17 Ιανουαρίου, 2024 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2024 - 22:25

Καθαγιασμός των υδάτων στο Innsbruck και στο Bregenz της Αυστρίας

Διαδώστε:
Καθαγιασμός των υδάτων στο Innsbruck και στο Bregenz της Αυστρίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος πραγματοποίησε διήμερη ποιμαντική επίσκεψη το διήμερο 13-14 Ιανουαρίου 2024 στις πόλεις Innsbruck και Bregenz της Δυτικής Αυστρίας, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Μάξιμο Rudko και τον Διάκονο Έρασμο Brankovski.

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στο Innsbruck υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο ο ιερατικώς προιστάμενος των Ενοριών της Μητροπόλεως στο Τιρόλο και το Vorarlberg, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Δίρλας.

Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου στο ευγενώς παραχωρηθέν Παρεκκλήσιο Mutterhauskirche των Barmherzigen Schwester.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Μάξιμος, ο εφημέριος π. Εμμανουήλ και ο Διάκονος Έρασμος.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος ομιλώντας επίκαιρα για τη σημασία της Βαπτίσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού για όλους εμάς τους βαπτισθέντες εις το όνομα της Αγίας Τριάδος, την σημασία της εορτής των Θεοφανείων.

Για μία ακόμη φορά κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν το κήρυγμα του Ιωάννη, που πρώτος διέκρινε τον Χριστό ανάμεσα στο πλήθος.

Υπενθύμισε ότι θα πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια δείχνοντας μετάνοια και ακολουθώντας τις εντολές του Χριστού, ώστε να καταστούμε φωτοφόροι.

Συνέχισε, ότι τα Θεοφάνεια αποτέλεσαν ιδιαίτερη εορτή της Εκκλησίας από τον 4ο αιώνα, που μας φανερώνει ότι η ενανθρώπιση της εορτής της Γεννήσεως είναι έργο όλης της Αγίας Τριάδος.

Με τη βεβαιότητα ότι ο Χριστός θέλει «πάντας σωθήναι», θα πρέπει να ενδυθούμε τον Χριστό για να γίνουμε μέτοχοι της σωτηρίας και να αξιωθούμε την είσοδο στην ουράνια Βασιλεία του Θεού.

Στην εορτή, που ακολούθησε στο ενοριακό κέντρο συμμετείχε και ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Innsbruck Hermann Glattner, που εξέφρασε τη χαρά του να βρίσκεται μαζί μας και ευχήθηκε στο Σεβασμιώτατο και τους πιστούς για το νέο έτος 2024 ενότητα, ομόνοια και δικαιοσύνη. Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνησή του ευχαρίστησε για την αυτής Ορθόδοξης ενορίας της πόλης και τον χαρακτήρισε ένα καλό φίλο και αδελφό, που βοηθά και συμπαρίσταται στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Στο τέλος έγινε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, όπου ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον εφημέριο της ενορίας π. Εμμανουήλ Δίρλα για την διοργάνωση της γιορτής και στους συνεργάτες του και ευχήθηκε σε όλους πλούσια τη Χάρη και το έλεος του Τριαδικού Θεού.

Σε συνέχεια της ποιμαντικής του επισκέψεως, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος μετέβη με τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Rudko και τον Διάκονο Έρασμο Brankovski στο Bregenz, πρωτευούσα του κρατιδίου του Vorarlberg, όπου η ενορία των Τριών Ιεραρχών φιλοξενείται στη Ρωμαιοκαθολική Seekapelle.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις μνήμην της Ισαποστόλου Νίνας, των Αββάδων εν Σινά και Ραιθώ και του Αγίου Σάββα, πρώτου Αρχιεπισκόπου Σερβίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπόλιτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, συμπαριστούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Rudko, τον π. Ovidiu Cozma της ρουμανικής παρουσίας στην Αυστρία και τον Διάκονο Έρασμο.

Στην Ακολουθία του Αγιασμού παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο π. Goran Eric και Nikola Balovic από τη σερβική παρουσία και ο π. Andrei Bordeianu της ρουμανικής παρουσίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την Εορτή των Θεοφανείων, για την φανέρωση του Αγίου Τριαδικού Θεού, για το έργο της Σωτηρίας του ανθρώπου με τη Σάρκωση του Θεού Λόγου και κάλεσε τους πιστούς να γίνουν φως στον κόσμο, όπου θα φανερώνεται ο Θεός στη ζωή και τα έργα τους.

Ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά και κάλεσε όλους εις ενότητα, αγάπη και ομόνοια.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Εκπρόσωπο του Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου Feldkirch Benno Elbs, Διακόνου Herold Hinteregger για την παρουσία του και τις ευχές του Επισκόπου, καθώς και για την υποστήριξή τους στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στις Ορθόδοξες ενορίες της περιοχής.

Στη συνέχεια μετέβησαν για τον Καθαγιασμό των Υδάτων στη λίμνη Bodensee.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος, ενώ σε ελληνικό εστιατόριο της περιοχής τελέσθηκε η κοπή της βασιλόπιτας σύμφωνα με το έθιμο και παρετέθη εόρτιο γεύμα.

Στο πλαίσιο αυτής της συναντήσεως δόθηκε η ευκαιρία οι ενορίτες να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν ευχές με τον Σεβασμιώτατο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων