03/08/2023 03/08/2023 Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων κ. Νικήτα, πραγματοποιήθηκε, το διάστημα 22 έως 28 Ιουλίου, η θερινή κατασκήνωση Άγιος Σωφρόνιος της Αρχιεπισκοπής με θέμα «το φως του κόσμου». Περίπου 106 παιδιά και 42 εθελοντές και κληρικοί συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Ντάρτμουρ στο Ντέβον, στο Κέντρο Heatree Activity. Η κατασκήνωση ξεκίνησε με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου...
03 Αυγούστου, 2023 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2023 - 17:57

Ο Επίσκοπος Ιλίου στην θερινή κατασκήνωση Άγιος Σωφρόνιος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Ιλίου στην θερινή κατασκήνωση Άγιος Σωφρόνιος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων κ. Νικήτα, πραγματοποιήθηκε, το διάστημα 22 έως 28 Ιουλίου, η θερινή κατασκήνωση Άγιος Σωφρόνιος της Αρχιεπισκοπής με θέμα «το φως του κόσμου». Περίπου 106 παιδιά και 42 εθελοντές και κληρικοί συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Ντάρτμουρ στο Ντέβον, στο Κέντρο Heatree Activity.

Η κατασκήνωση ξεκίνησε με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ιλίου κ. Ραφαήλ, ο οποίος ήρθε από το Εδιμβούργο και παρέμεινε τρεις μέρες.

Τα παιδιά ασχολήθηκαν με πολλές δραστηριότητες, από αναρρίχηση, καγιάκ, μέχρι ξυλογλυπτική, δημιουργία κομποσκινιού, αγιογραφία, ψήσιμο πρόσφορων. Επίσης είχαν και πολλές αθλητικές δραστηριότητες.

Οι εθελοντές με ανιδιοτελή αγάπη μεριμνούσαν για τα παιδιά, τα διασκέδαζαν και φρόντιζαν για την ασφάλειά τους. Κάθε μέρα ξεκινούσε και τελείωνε με προσευχή.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ραφαήλ τέλεσε τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή 23 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης τιμήθηκε και η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στις 27 με Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία.

Οι νεότεροι κατασκηνωτές συζητούσαν για το θέμα της κατασκήνωσης «το φως του κόσμου», ενώ οι έφηβοι είχαν εποικοδομητική συζήτηση με τις μοναχές της Ιεράς Μονής του Έσσεξ. Πριν πέσουν για ύπνο, οι νέοι άκουγαν ιστορίες από τη ζωή των Αγίων.

Το τελευταίο βράδυ στην κατασκήνωση, οι νέοι χόρεψαν ελληνικούς και σκωτσέζους παραδοσιακούς χορούς. Καθώς αποχαιρετίστηκαν την επόμενη μέρα, εκδηλώθηκαν συναισθήματα χαράς για τις νέες φιλίες που έγιναν και λύπης για τον αποχωρισμό.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από thyateira

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων