15/03/2024 15/03/2024 Για «μεγάλη απώλεια όχι μόνο για την Εκκλησία της Βουλγαρίας, αλλά και για ολόκληρη την Ορθοδοξία» κάνει λόγο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε συλλυπητήριο μήνυμα του για την εκδημία του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου. «Έχοντας πληροφορηθεί την είδηση ​​της εν Χριστώ κοιμήσεως του πολυαγαπημένου μας αδελφού, μακαριστού Πατριάρχη κυρού Νεοφύτου, λυπούμαστε βαθύτατα,...
15 Μαρτίου, 2024 - 18:23
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2024 - 18:39

Ο Πατριάρχης Σερβίας για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Για «μεγάλη απώλεια όχι μόνο για την Εκκλησία της Βουλγαρίας, αλλά και για ολόκληρη την Ορθοδοξία» κάνει λόγο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε συλλυπητήριο μήνυμα του για την εκδημία του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου.

«Έχοντας πληροφορηθεί την είδηση ​​της εν Χριστώ κοιμήσεως του πολυαγαπημένου μας αδελφού, μακαριστού Πατριάρχη κυρού Νεοφύτου, λυπούμαστε βαθύτατα, αλλά δεν παραδινόμαστε στη θλίψη όπως οἱ μὴ ἔχοντες ἐλπίδα (Προς Θεσσαλονικείς Α΄ 4:13), έχοντας ακλόνητη πίστη στην ανάσταση. Εκ μέρους των αρχιερέων, κληρικών, μοναχών και πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας, καθώς και εκ μέρους μου προσωπικά, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην Ιερά Σύνοδο, στους κληρικούς και σε ολόκληρο τον πιστό λαό της αδελφής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας, για την εκδημία του σπουδαίου Προκαθημένου.

Η διαδρομή της ζωής του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Νεοφύτου ήταν γεμάτη με προσευχητικές δοξολογίες προς τον Παντοδύναμο Θεό, ήταν ένα είδος κανόνα πίστης στις καθημερινές πνευματικές και κοινωνικές προκλήσεις που μοιραζόμαστε», αναφέρει στην αρχή του μηνύματος.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας σημειώνει ότι ο μακαριστός Πατριάρχης κυρός Νεόφυτος καθοδήγησε με σύνεση την Εκκλησία της Βουλγαρίας και καταλήγοντας προσθέτει:

«Γι’ αυτό θεωρούμε την εκδημία του μεγάλη απώλεια όχι μόνο για την Εκκλησία της Βουλγαρίας, αλλά και για ολόκληρη την Ορθοδοξία. Η πατρική αγάπη και φιλανθρωπία που διέκρινε τον Πατριάρχη κυρό Νεόφυτο εγγυάται ότι όσοι τον γνώρισαν, αν και κυριευμένοι από θλίψη, θα ανταποδώσουν με προσευχές υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Η Εκκλησία της Σερβίας προσθέτει τις δικές της προσευχές της σε αυτή τη θλιβερή ημέρα.

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ἡ ἀνάστασις καὶ ἡ ζωή (Κατά Ιωάννην 11, 25), ας αναπαύσει την ψυχή του δούλου Του Πατριάρχη Νεοφύτου εν σκηναίς δικαιών, όπου δεν υπάρχει ασθένεια, ούτε λύπη, ούτε στεναγμός, αλλά όπου η ζωή είναι άπειρη και όπου τὸ φῶς τὸ ἀληθινὸν ἤδη φαίνει (Α’ Ιωάννου 2, 8). Αιωνία και ευλογημένη η μνήμη του!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σόφια: Πένθιμα ηχεί η καμπάνα του Καθεδρικού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχει της Εξοδίου Ακολουθίας του Πατριάρχη Βουλγαρίας

Ο Βαρσοβίας Σάββας για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας προσκύνησε τη σορό του Πατριάρχη Νεοφύτου

Με Τρισάγιο ενώπιον της σορού του Πατριάρχη Νεοφύτου ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στη Σόφια (ΦΩΤΟ)

Ράντεφ: “Μεγάλη απώλεια για την Εκκλησία και τη Βουλγαρία ο θάνατος του Πατριάρχη Νεοφύτου”

Συλλυπητήρια από τον Πατριάρχη Μόσχας για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Συλλυπητήρια του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Συλλυπητήρια του Πατριάρχη Ρουμανίας για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Το Σάββατο 16 Μαρτίου στη Σόφια η Εξόδιος Ακολουθία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Το Πανεπιστήμιο Σόφιας “Άγιος Κλήμης της Αχρίδας” για την εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας

Τρισάγιο ενώπιον της σορού του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Στο παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας στη Σόφια έφτασε η σορός του Πατριάρχη Βουλγαρίας

Φιλιππουπόλεως Νικόλαος: “Θα ακολουθηθεί αυστηρά η διαδικασία που προβλέπεται από τον Καταστατικό Χάρτη”

Η Εκκλησία της Βουλγαρίας θρηνεί για τον μακαριστό Πατριάρχη Νεόφυτο

Εκοιμήθη ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων