02/03/2023 02/03/2023 Στο πένθος που έχει βυθιστεί η χώρα από την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη μετά την σύγκρουση αμαξοστοιχιών το βράδυ της Τρίτης συμμετέχει η Εκκλησία προσευχόμενη για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών, δεόμενη υπέρ ενίσχυσης των τραυματιών και των συγγενών των θυμάτων. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμμετέχουσα στη θλίψη και την...
02 Μαρτίου, 2023 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2023 - 14:49

Η Ελλάδα θρηνεί τα παιδιά της – Τουλάχιστον 46 οι νεκροί – Συμμετοχή της Εκκλησίας στο εθνικό πένθος με προσευχή και δεήσεις

Διαδώστε:
Η Ελλάδα θρηνεί τα παιδιά της – Τουλάχιστον 46 οι νεκροί – Συμμετοχή της Εκκλησίας στο εθνικό πένθος με προσευχή και δεήσεις

Στο πένθος που έχει βυθιστεί η χώρα από την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη μετά την σύγκρουση αμαξοστοιχιών το βράδυ της Τρίτης συμμετέχει η Εκκλησία προσευχόμενη για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών, δεόμενη υπέρ ενίσχυσης των τραυματιών και των συγγενών των θυμάτων.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμμετέχουσα στη θλίψη και την οδύνη ολόκληρου του ελληνικού λαού για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, όρισε όπως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της προσεχούς Κυριακής της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2023, τελεσθεί Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της πολυαιμάκτου αυτής τραγωδίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Προς τον σκοπό αυτό απέστειλε ήδη σχετικό Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, όπου θα τελεσθεί η Συνοδική Θεία Λειτουργία την Κυριακή, θα τελέσουν το Ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση των θυμάτων, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε 46 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας όπως ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης. Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στα πτώματα που ανέσυρε η Πυροσβεστική. Είναι βέβαιο όμως ότι τα θύματα είναι περισσότερα και ο συνολικός αριθμός θα ανακοινωθεί αφού ολοκληρωθεί η έρευνα σε όλα τα βαγόνια και η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης μέσω του DNA από το ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας.

Φωτογραφία: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Από το πρωί τα σωστικά συνεργεία πραγματοποιούν έρευνες με την αγωνία για τους συγγενείς των αγνοουμένων να κορυφώνεται. Όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, οι ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο βαγόνι εστιατόριο, το οποίο, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, είχε καταπλακωθεί από το πρώτο βαγόνι, της δεύτερης θέσης. Από το συγκεκριμένο βαγόνι, όπως γνωστοποίησε ο κ. Βαθρακογιάννης, έχουν ανασυρθεί σήμερα το πρωί, συνολικά, 7 απανθρακωμένες σοροί.

Οι σημαίες σε όλη τη χώρα κυματίζουν μεσίστιες μετά το τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ίδια ώρα χιλιάδες είναι οι συνάνθρωποι μας που ανταποκρίθηκαν και σήμερα στο κάλεσμα για αιμοδοσία.

Η προσευχή της Εκκλησίας

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω την βαθύτατη οδύνη μου

Την βαθύτατη οδύνη του εξέφρασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος: «Ειλικρινά, δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω την βαθύτατη οδύνη μου και την απέραντη θλίψη μου για το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, πολλούς μάλιστα ιδιαίτερα νέους στην ηλικία».

«Εύχομαι και προσεύχομαι για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων και οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειές τους που θρηνούν τον αδόκητο χαμό τους. Ο Πανάγαθος Θεός να τους δίδει δύναμη και να τους προσφέρει την εξ ύψους παρηγορία. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η Εκκλησία μας είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό τους σε τούτες τις δύσκολες στιγμές», είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Δήλωση Αρχιεπισκόπου Αθηνών για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Μητροπολίτης Λαρίσης στο ope.gr: “Είναι τραγικές καταστάσεις”

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μίλησε αποκλειστικά στο Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” (ope.gr) και τους απεσταλμένους μας στη Λάρισα, Ελένη Γεννιτσεφτσή και Ραφαήλ Γεωργιάδη.

“Είναι δύσκολη η κατάσταση και για αυτό πρέπει να παρακαλέσω να μην την επιβαρύνουμε ακόμα περισσότερο. Να υπάρχει σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια”, τόνισε.

Συνεχίζοντας ο Ποιμενάρχης, σημείωσε: “Πρέπει να ευχαριστήσουμε και την πυροσβεστική και την ελληνική αστυνομία που κινητοποιήθηκαν άμεσα και χάη σε αυτούς πολλοί άνθρωποι διακομίστηκαν στα γύρω νοσοκομεία, τραυματίες και σώθηκαν γιατί εγκαίρως δούλεψε το σύστημα , και κάποιοι έσπευσαν να βοηθήσουν υπερβάλλοντος εαυτούς. Αυτό το υπερβάλλοντος εαυτούς οφείλω να το πω κυρίως για τους γιατρούς των Νοσοκομείων και μάλιστα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, το οποίο ενώ χθες δεν είχε εφημερία, προχθές είχε, χθες άνοιξε και εφημέρευε και δεχόταν τραυματίες ώστε να διευκολύνει την κατάσταση. Σήμερα πάλι έχει εφημερία, που σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι θα δουλέψουν τρία εικοσιτετράωρα συνεχόμενα για να διευκολύνουν και να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο”.

Μοντάζ: Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης 

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στο ope.gr για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη – “Είναι τραγικές καταστάσεις” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξάνθης Παντελεήμων: Προσευχή για την ανάπαυση των ψυχών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων εξέφρασε τα αισθήματα της οδύνης για την τραγωδία, και προσεύχεται με όλους τους Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης υπέρ ανάπαυσης των ψυχών των αθώων θυμάτων της τραγωδίας αυτής και υπέρ της άνωθεν παρηγορίας και ενίσχυσης προς τους πενθούντας.

Την οδύνη του εξέφρασε ο Μητροπολίτης Ξάνθης για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Μητροπολίτης Κισάμου: Ταπεινή ευχή και προσευχή μας ο τόπος μας και ο κόσμος όλος να μην βιώσουν, ποτέ ξανά, τέτοιου είδους ανθρώπινες τραγωδίες

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος σε ανακοίνωση του, γνωστοποίησε ότι το απόγευμα της Παρασκευής και αμέσως μετά την Α΄ στάση των Χαιρετισμών σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης θα ψαλεί Τρισάγιο, υπέρ αναπαύσεως πάντων των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και ενίσχυσης των πενθούντων και θρηνούντων αδελφών:

«Συμμεριζόμενοι τον ανείπωτο πόνο και την οδύνη των αδελφών μας που, με τόσο βίαιο και τραγικό τρόπο, θρηνούν την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων και, κατωδυνόμενοι από την ασύλληπτη αυτή εθνική και όχι μόνον τραγωδία, νιώθουμε βαθιά την ανάγκη όπως υψώσουμε χείρες ικέτιδες προς τον Οικτίρμονα Θεό, δεόμενοι υπέρ αναπαύσεως των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας. Προς τούτο το εσπέρας της Παρασκευής και αμέσως μετά την Α΄ στάση των Χαιρετισμών σε όλες τις Ενορίες της Ι. Μητροπόλεως μας δώσαμε εντολή όπως  ψαλεί Τρισάγιο, υπέρ αναπαύσεως πάντων των θυμάτων του σιδηροδρομικού αυτού δυστυχήματος και ενισχύσεως των πενθούντων και θρηνούντων αδελφών.

Την δε Κυριακή της Ορθοδοξίας εις την Ιερά Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, όπου θα τελέσουμε την Θεία Λειτουργία, προ της λιτανεύσεως των ιερών Εικόνων, θα αναπέμψουμε δέηση υπέρ πλήρους και ταχείας αναρρώσεως των θυμάτων, τραυματιών του τραγικού αυτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Επιπροσθέτως και, με την ιδιότητα μας του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κισάμου, προτρέψαμε τα μέλη του πολυπληθούς Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Τμήματος μας όπως προσφέρουν τις μονάδες αίματος που υπάρχουν διαθέσιμες, οι οποίες υπερβαίνουν τις 100, καθώς μόνον στην προχθεσινή Αιμοδοσία συνελέγησαν 53.

Όλοι μας ανεξαιρέτως οφείλουμε, έμπρακτα και απλόχερα, να προσφέρουμε την αγάπη μας στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Ταπεινή ευχή και προσευχή μας ο τόπος μας και ο κόσμος όλος να μην βιώσουν, ποτέ ξανά, τέτοιου είδους ανθρώπινες τραγωδίες».

Μητροπολίτης Κισάμου: Έκκληση για Αιμοδοσία και Τρισάγιο για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Σε κλίμα πένθους ο Εσπερινός του Αγίου Νικολάου Πλανά στη γενέτειρά του

Με συνοχή καρδίας, λόγω του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, τελέσθηκε ο Εσπερινός της μνήμης του Οσίου πατρός ημών Νικολάου του Πλανά στην γενέτειρά του νήσο Νάξο.

Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον ιερό κλήρο και τους πιστούς, βαθύτατα συγκινημένος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι τελούμε απόψε με πόνο ψυχής για τα δεκάδες θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που σκόρπισε ανείπωτη θλίψη και βύθισε σε απύθμενο πένθος τις οικογένειες τους, αλλά και όλη μας την πατρίδα. Μοναδική παρηγοριά σε αυτές τις οριακές καταστάσεις δοκιμασίας μπορούμε να βρούμε μόνο κοντά στον Χριστό μας και την Παναγία μας και μέσα στην Αγία μας Εκκλησία «συν πάσι τοις αγίοις» που είναι και η καλύτερη παρηγοριά της ψυχής μας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Δέηση υπέρ υγείας και αναρρώσεως των τραυματιών και υπέρ ενισχύσεως και παραμυθίας των οικείων των θυμάτων. Τέλος ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλες οι εκτός Ιερού Ναού εορταστικές εκδηλώσεις.

Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: Προσευχή για την την ανάπαυση της ψυχής των θυμάτων

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ κάλεσε χθες τους πιστούς να προσέλθουν να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων, ενώ είπε τα εξής:

«Συντριμμένοι και με πόνο ψυχής παρακολουθούμε την ανείπωτη τραγωδία στην κοιλάδα των Τεμπών με την σφοδρότατη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών που στοίχισε την ζωή σε δεκάδες αδελφούς μας. Η δύσκολη αυτή ώρα επιτάσσει προσευχή! Προσευχή από όλους μας! Προσευχή για την ανάπαυση της ψυχής των θυμάτων, για την υγεία των τραυματιών και για δύναμη στους οικείους τους! Το προσεχές Σάββατο η Εκκλησία μας τιμά το δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος. Ας προσέλθουμε, όσοι μπορούμε, με ευλάβεια και φόβο Θεού να ανάψουμε ένα κερί στη μνήμη των κεκοιμημένων αδελφών μας και να προσευχηθούμε στον Κύριό μας να τους αναπαύσει εν χώρα ζώντων».

Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας: Προσευχή για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση, υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής.

Στη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε δέηση υπέρ υγείας των τραυματιών, των διασωστών και των πενθούντων οικογενειών των θυμάτων.

Συλλυπητήρια Μητροπολίτη Τρίκκης προς τον Μητροπολίτη Λαρίσης

Τα συλλυπητήριά του προς τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο εξέφρασε ο Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος. “Αισθάνομαι την αθυμία και την λύπη που Σας περιτυλίγει αφού θα κληθείτε να σταθείτε επάνω στους τάφους που θα φιλοξενήσουν τα άψυχα σώματα των προσφιλών Σας τέκνων”, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος

“Κρατώντας μέσα μας ως παρηγορία την διαβεβαίωση για Ανάσταση και Αιώνια Ζωή, προσευχόμαστε εντόνως ώστε ο «κυριεύων ζωής και θανάτου» Κύριός μας Ιησούς Χριστός να αναπαύσει τις ψυχές εκείνων που βρήκαν τραγικό θάνατο και να χαρίσει την ουράνια ενίσχυση και παραμυθία στις οικογένειές τους”, ανέφερε.

Τρίκκης Χρυσόστομος σε Λαρίσης Ιερώνυμο: “Αισθάνομαι τη λύπη που Σας περιτυλίγει”

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος: Προσευχή για τα θύματα

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι με συνοχή καρδίας και προσευχή, συμμετέχει στο εθνικό πένθος και ότι όλες οι Ιερές Ακολουθίες των προσεχών ημερών, οι δεήσεις και οι προσευχές, θα είναι αφιερωμένες αφ’ ενός μεν για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων, αφετέρου δε για την εξ ύψους παρηγορία, δύναμη και βοήθεια στους οικείους και συγγενείς τους, αλλά και στους επιζώντες, σωματικά και ψυχικά τραυματισθέντες.

Με προσευχή η Μητρόπολη Φθιώτιδος συμμετέχει στο εθνικό πένθος – Αναβολή εκδηλώσεων

Ιερά Μητρόπολη Λήμνου: Επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των αδικοχαμένων αδελφών μας

Η Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με ανακοίνωσή της εξέφρασε ότι συμμετέχει με βαθιά θλίψη και οδύνη στο εθνικό πένθος: «Τις τραγικές αυτές στιγμές, που ακόμα και οι δυνατοί λυγίζουν από πόνο, η Τοπική Εκκλησία μας καλεί την προσεχή Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2023, να προστρέξουμε σε όλους τους Ιερούς Ναούς του νησιού μας, για να αναπέμψουμε από κοινού, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των αδικοχαμένων αδελφών μας και την παρηγοριά των οικείων τους».

«Αδιαμφισβήτητα τη τραγική πραγματικότητα του γεγονότος ξεπερνά τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, για αυτό εναποθέτουμε την ελπίδα μας στο Θεό και αντλούμε τη δύναμή μας από τον αψευδή και παρηγορητικό λόγο του Απος΄τολου Παύλου: «Δεν θέλουμε,αδελφοί, να αγνοείτε, ός αφορούν αυτούς που κοιμούνται, για να μη λυπάστε καθώς και οι λοιποί που δεν έχουν ελπίδα. Γιατί αν πιστεύουμε ότι ο Ιησούς πέθανε και αναστήθηκε, έτσι και ο Θεός, δια του Ιησού, θα φέρει μαζί του αυτούς που κοιμήθηκαν» (Θεσσαλ. Α’ δ-13-15)», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Ιερά Μητρόπολη Λήμνου συμμετέχει στο εθνικό πένθος – Επιμνημόσυνη δέηση για τους αδικοχαμένους στα Τέμπη

Μεσίστριες θα παραμείνουν οι σημαίες όλων των ιερών ναών της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου

Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, μαζί με τους πνευματικούς- εξομολόγους Πατέρες της Ιεράς Μητρόπολης, τέλεσε σήμερα Αρχιερατικό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θανόντων, στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Επίσης, οι σημαίες όλων των ιερών ναών της Ιεράς Μητρόπολης θα παραμείνουν επί τρεις ημέρες μεσίστριες.

Μεσίστριες οι σημαίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Κιλκισίου

Προσευχή στις Ιερές Μονές και στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης

Ως ένδειξη συμπαράστασης και συμμετοχής στον πόνο όλων των ανθρώπων που επλήγησαν από την ανείπωτη τραγωδία, κυρίως των γονέων που έχασαν τα παιδιά τους σε αυτήν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος απέστειλε Εγκύκλιο Σημείωμα σε όλες τις Ιερές Μονές και τις Ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης προκειμένου να τελεσθούν Ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του δυστυχήματος αυτού προ της απολύσεως της ακολουθίας των Α΄ Χαιρετισμών, αύριο το απόγευμα, καθώς και δέηση υπέρ αποκαταστάσεως της υγείας των τραυματιών, προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής της Ορθοδοξίας, 5ης Μαρτίου 2023.

Με τον τρόπο αυτό, η Τοπική Εκκλησία συμμετέχει στο εθνικό πένθος και προσευχητικά συμπαρίσταται και επιστηρίζει τα θύματα αυτής της μεγάλης εθνικής τραγωδίας, ευχόμενη ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των κεκοιμημένων, να χαρίσει την άνωθεν παρηγορία στους οικείους τους και να θεραπεύσει σωματικά και ψυχικά τους τραυματίες αυτού του θλιβερού και καταστρεπτικού γεγονότος.

Αιτωλίας Δαμασκηνός: Δεν έχει όριο αυτός ο πόνος

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, κατά την χθεσινή απόλυση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Παναιτωλίου τέλεσε τρισάγιο για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ακόμη κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν θερμά, να ικετεύσουν τον Θεό για την ανάπαυση των ψυχών, όσων βρήκαν μαρτυρικό θάνατο, να προσευχηθούν για την αποκατάσταση της υγείας των τραυματιών, αλλά και για την παρηγορία και την ενίσχυση των γονέων και των συγγενών των θυμάτων. «Δεν έχει όριο αυτός ο πόνος. Οι εικόνες είναι φρικιαστικές. Όλη η Ελλάδα πονάει και πενθεί σήμερα, αλλά και όλη η Ελλάδα προσεύχεται σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αιτωλίας Δαμασκηνός: «Σήμερα όλη η Ελλάδα πονάει και πενθεί, αλλά και όλη η Ελλάδα προσεύχεται»

Διαβάστε ακόμη:

Σε εθνικό πένθος η χώρα: Το ope.gr στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη – Συνεχίζονται οι έρευνες – Προσευχή από την Εκκλησία

Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη: Τουλάχιστον 36 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από σύγκρουση αμαξοστοιχιών

Δημοσία δαπάνη η κηδεία των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ του ope.gr στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη – Σε εθνικό πένθος η χώρα, συμπαράσταση από τον Ορθόδοξο κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ope.gr στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ope.gr στα Τέμπη: Aυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Ομολογία ευθυνών από τον Σταθμάρχη – Αναζητούνται τα αίτια της τραγωδίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος συμπαρίσταται για την τραγωδία στα Τέμπη

Συλλυπητήρια Πατριάρχη Ρουμανίας προς Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: “Θλίψη για την τραγωδία στα Τέμπη και ανησυχία για θανατηφόρες παραλείψεις…”

Αυστραλίας Μακάριος: “Σύσσωμος ο Ελληνισμός θρηνεί”

Συγκλονισμένος από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Μητρόπολη Λαρίσης: “Η προσευχή μας και η σκέψη μας στα θύματα της τραγωδίας”

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Τύρναβο και Τρισάγιο για τα θύματα της τραγωδίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων