18/08/2023 19/08/2023 Συμφώνως προς τις Ορθόδοξες Χριστιανικές αξίες του και το γνήσιο πνεύμα του Ελληνισμού, το Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννου στο Preston της Μελβούρνης εγκαινίασε μια θεματική αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο, που θα έχει διάρκεια ενός έτους. Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023, ημέρα που ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου και τέλεσε...
18 Αυγούστου, 2023 - 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2023 - 19:06

Δράσεις αφιερωμένες στην Παναγία στο Κολλέγιο Αγίου Ιωάννου Μελβούρνης

Διαδώστε:
Δράσεις αφιερωμένες στην Παναγία στο Κολλέγιο Αγίου Ιωάννου Μελβούρνης

Συμφώνως προς τις Ορθόδοξες Χριστιανικές αξίες του και το γνήσιο πνεύμα του Ελληνισμού, το Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννου στο Preston της Μελβούρνης εγκαινίασε μια θεματική αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο, που θα έχει διάρκεια ενός έτους.

Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023, ημέρα που ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου και τέλεσε Ιερά Παράκληση προς την Παναγία, μετά το τέλος της Ακολουθίας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σχολείου παρουσίασαν τη θεματική στους παρευρισκόμενους, τονίζοντας τη σημασία της ενασχόλησης των μαθητών με τον ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος.

Κατά την έναρξη της θεματικής, οι μαθητές του νηπιαγωγείου του Κολλεγίου συμμετείχαν στη δράση «Panagia with Mum», η οποία περιλάμβανε δραστηριότητες στην τάξη σχετιζόμενες με το πρόσωπο της Παναγίας, καθώς και ένα απογευματινό τσάι προς τιμήν των μητέρων και των γιαγιάδων τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννη Preston θα συνεχίσουν να υλοποιούν δράσεις που αποσκοπούν στην ανάπτυξη γνώσεων και στη βαθύτερη κατανόηση του ρόλου της Υπεραγίας Θεοτόκου στη ζωή μας και σε όλη την Εκκλησία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η μαθητική κοινότητα θα έχει την ευκαιρία να μάθει περισσότερα μέσα από εκδρομές και εξορμήσεις, ενώ τις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου θα κοσμήσουν εικόνες της Παναγίας, καθώς και χαρακτηριστικοί λόγοι και αποφθέγματα που αναδεικνύουν την οφειλόμενη τιμή και το σεβασμό προς το πρόσωπό της.

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων