25/08/2023 25/08/2023 Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Ματθαίου εκ Γερακαρίου Κρήτης τελέστηκε την Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023, στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου, στο Coburg της Μελβούρνης, ιερουργούντων των πατέρων Ευσταθίου Παπαδόπουλου και Λεωνίδα Ιωάννου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Αρτοκλασία και ακολούθησε η περιφορά της ιεράς Εικόνος του Αγίου. Οι πιστοί προσήλθαν...
25 Αυγούστου, 2023 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2023 - 10:47

Η εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Ματθαίου εκ Γερακαρίου στη Μελβούρνη

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Ματθαίου εκ Γερακαρίου στη Μελβούρνη

Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Ματθαίου εκ Γερακαρίου Κρήτης τελέστηκε την Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023, στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου, στο Coburg της Μελβούρνης, ιερουργούντων των πατέρων Ευσταθίου Παπαδόπουλου και Λεωνίδα Ιωάννου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Αρτοκλασία και ακολούθησε η περιφορά της ιεράς Εικόνος του Αγίου.

Οι πιστοί προσήλθαν στην εκκλησία με ευλάβεια για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Νεομάρτυρος Ματθαίου και να λάβουν την ευλογία του, παρουσία των βρακοφόρων νέων Χρήστου Σταυρινίδη και Εμμανουήλ Αδαμάκη.

Παρών ανάμεσα στο εκκλησίασμα, ήταν και ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτωρίας κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης.

Την παραμονή τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, κατά την οποία ο π. Λεωνίδας Ιωάννου εκφώνησε ομιλία στα αγγλικά, αναφερθείς εκτενώς στον βίο του τιμώμενου Αγίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άγιος Νεομάρτυς Ματθαίος θανατώθηκε από τους Οθωμανούς περί το 1700 μ.Χ., σε ηλικία περίπου 30 ετών, στην πόλη του Ρεθύμνου όπου κατοικούσε.

Την εικόνα του Αγίου μετέφεραν στη Μελβούρνη το 2018, με τις ευλογίες του τότε Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και νυν Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου, οι Χρήστος και Όλγα Τζανιδάκη, από τον Λαογραφικό Όμιλο Τζανιδάκη.

Η εικόνα έχει τοποθετηθεί μόνιμα στην Ενορία Υπαπαντής του Κυρίου στο Coburg, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων