13/09/2023 13/09/2023 Υπό την ποιμαντική εποπτεία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας «Η Αγία Φιλοθέη» είναι ο φιλανθρωπικός βραχίονας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος. Με τη βοήθεια του Θεού, το Κέντρο Προνοίας διακονεί, στο όνομα του Χριστού και της Ορθοδόξου πίστεώς μας, επί 44 τώρα χρόνια – από το 1979...
13 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2023 - 13:04

Συνεργασία των Ελληνικών Κέντρων Προνοίας Αδελαΐδος και Σύδνεϋ

Διαδώστε:
Συνεργασία των Ελληνικών Κέντρων Προνοίας Αδελαΐδος και Σύδνεϋ

Υπό την ποιμαντική εποπτεία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας «Η Αγία Φιλοθέη» είναι ο φιλανθρωπικός βραχίονας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Αδελαΐδος. Με τη βοήθεια του Θεού, το Κέντρο Προνοίας διακονεί, στο όνομα του Χριστού και της Ορθοδόξου πίστεώς μας, επί 44 τώρα χρόνια – από το 1979 που ιδρύθηκε – τους εν ανάγκαις ευρισκομένους αδελφούς μας.

Είναι σημαντικό για κάθε μεγάλο οργανισμό να εξετάζει από καιρού εις καιρόν και να αναλύει, σε σχέση με το αντικείμενο των υπηρεσιών του, σε ποιο σημείο βρίσκεται και πού κατευθύνεται. Έτσι και το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας της Νοτίου Αυστραλίας ξεκίνησε μια διαδικασία στρατηγικού σχεδιασμού για να εξετάσει την παρούσα κατάστασή του και να θέσει τους στόχους για τα επόμενα χρόνια. Τα τελευταία οκτώ χρόνια το Κέντρο Προνοίας αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε από έναν οργανισμό με κύκλο εργασιών περίπου $900.000 σε έναν με κύκλο εργασιών περίπου ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων χιλιάδων δολλαρίων ($1.800.000), το προσωπικό του αυξήθηκε από 7 άτομα σε 35, και εξυπηρετεί εκατοντάδες ανθρώπους (ελληνικής και μη καταγωγής) σ’ όλη την Αδελαΐδα καθώς και στη μεσοβόρεια περιοχή της Νοτίου Αυστραλίας. Η πρόκληση της διοίκησης για τα επόμενα χρόνια θα είναι να διαχειριστεί και να κατευθύνει αυτή την ανάπτυξη ώστε το Κέντρο Προνοίας να διακονήσει με τόν καλύτερο τρόπο τον πλησίον και την κοινότητα και να προαγάγει την ιεραποστολική δράση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, της οποίας έχει την ευλογία να είναι μέρος.

Στη διαδικασία αυτή στρατηγικού σχεδιασμού, το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας «Η Αγία Φιλοθέη» ευλογήθηκε να έχει την βοήθεια του αδελφού οργανισμού, του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Σύδνεϋ, το οποίο έχει τη δυνατότητα να παράσχει καθοδηγητικό ρόλο, όχι μόνον λόγω των πρεσβείων αρχαιότητος, μεγέθους και εμπειριών, αλλά κυρίως λόγω του κοινού οράματος, στόχων και σκοπών, που είναι ριζωμένα στο κοινό τους εκκλησιαστικό φρόνημα.

Υπό την ικανή διεύθυνση του Δόκτορος Μιχαήλ Οικονόμου, τα σκληρά εργαζόμενα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας Νοτίου Αυστραλίας συνεδρίασαν τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2023, για να συζητήσουν επί ορισμένων αρχικών σκέψεων για την προετοιμασία της αφίξεως των εκ Σύδνεϋ ομολόγων τους. Το εσπέρας της Πέμπτης, 7 Σεπτεμβρίου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας «Η Αγία Φιλοθέη» είχαν την ευλογία και χαρά να υποδεχθούν τρία ανώτερα διοικητικά στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Σύδνεϋ, τον Γενικό Διευθυντή του κ. Στυλιανό Μαγδαλόπουλο, την υπεύθυνη προγραμμάτων κ. Μαρία Κλάδη, και την ψυχολόγο κ. Μαρία Πετρόχειλου, οι οποίοι μετέβησαν στην Αδελαΐδα για να προσφέρουν τη σημαντική εμπειρία τους και να συντελέσουν, έτσι, στην προαγωγή έτι περαιτέρω της διαδικασίας στρατηγικού σχεδιασμού. Και στις δυο συνεδριάσεις, οι ακούραστες και πανταχού παρούσες κυρίες της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος περιποιήθηκαν τους συνέδρους με κεράσματα και φαγητό. Το παράδειγμα της σκληρής και ακούραστης αφοσιώσεώς τους στην αποστολή της Εκκλησίας, υπήρξε για τους συνέδρους μια πρόσθετη έμπνευση στο έργο τους.

Η συνεδρίαση της Πέμπτης άρχισε με μια εμπνευσμένη ομιλία του κ. Στυλιανού Μαγδαλόπουλου, ο οποίος ανέπτυξε τις αρχές του στρατηγικού σχεδιασμού στο πλαίσιο της Εκκλησίας, τονίζοντας ότι στόχος του διοικητικού συμβουλίου από θεολογικής απόψεως είναι να διακρίνει το θέλημα του Θεού για την πορεία του οργανισμού. Εν συνέχεια, η κ. Κλάδη και η κ. Πετρόχειλου διηύθυναν την συζήτηση που έγινε με σκοπό κατ’ αρχάς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να διακρίνουν τα κίνητρα, τις αδυναμίες αλλά και τα δυνατά σημεία τους, και ακολούθως να εκθέσουν τους στόχους και τις ιδέες τους για το μέλλον του Κέντρου Προνοίας. Τα στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Σύδνεϋ, ενώ ενεθάρρυναν τις νέες ιδέες, τόνισαν και επανέλαβαν, επίσης, την σπουδαιότητα του να μην παραβλέπονται τα επιτεύγματα και την πρόοδο του Κέντρου μέχρι τώρα, πάνω στα οποία θεμελιώνεται το μέλλον του οργανισμού.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων