06/09/2023 06/09/2023 Ξεκίνησαν από την 1η Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για το νέο Διδακτικό Έτος 2023-2024 στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου. Στο Τμήμα της Βυζαντινής Μουσικής διδάσκονται τα μαθήματα της Ψαλτικής Τέχνης, του Τυπικού και του Ψαλτικού Χορού. Αντίστοιχα, στο Τμήμα της Παραδοσιακής Μουσικής προσφέρονται τα μαθήματα της Παραδοσιακής Χορωδίας και της εκμάθησης...
06 Σεπτεμβρίου, 2023 - 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2023 - 20:25

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου

Διαδώστε:
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου

Ξεκίνησαν από την 1η Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για το νέο Διδακτικό Έτος 2023-2024 στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου.

Στο Τμήμα της Βυζαντινής Μουσικής διδάσκονται τα μαθήματα της Ψαλτικής Τέχνης, του Τυπικού και του Ψαλτικού Χορού. Αντίστοιχα, στο Τμήμα της Παραδοσιακής Μουσικής προσφέρονται τα μαθήματα της Παραδοσιακής Χορωδίας και της εκμάθησης Πνευστών και Εγχόρδων Οργάνων.

Η περίοδος των εγγραφών θα διαρκέσει έως την 30η Σεπτεμβρίου 2023. Ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων θα τελεστεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 18:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου για την έναρξη των εγγραφών στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής:

«Ψαλμὸς γαλήνη ψυχῶν, βραβευτῆς είρήνης, τὸ θορυβοῦν καὶ κυμαῖνον τῶν λογισμῶν καταστέλλων. Ψαλμὸς φιλίας συναγωγός, ἕνωσις διεστώτων, ἀγάπης πάροχος».

Με τους λόγους αυτούς του Μεγάλου Βασιλείου, υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρα και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Atelier de Musiques Tradiotionelles Helléniques και η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Άγιος Ιλάριος Πικτάβων» της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου (Av. de Stalingrad 36, 1000 Bruxelles) ανακοινώνουν την έναρξη της περιόδου εγγραφών για το νέο Διδακτικό Έτος 2023-2024.

Με τη χάρη του Θεού, τη στήριξη της τοπικής Εκκλησίας, το μεράκι των διδασκόντων και το ενδιαφέρον των διδασκομένων ευρισκόμαστε ενώπιον της απαρχής του νέου διδακτικού έτους, το οποίο προμηνύεται πλήρες μαθημάτων, εκδηλώσεων και λοιπών γεγονότων, τα οποία τελούν υπό την αιγίδα της Σχολής μας.

Η αδιάλειπτη λειτουργία της Σχολής μας ξεδιπλώνεται στην τετραετή ύπαρξη του τμήματος Βυζαντινής και του αρτισύστατου τμήματος της Παραδοσιακής Μουσικής. Η εντρύφηση της Σχολής στο παραδοσιακό τραγούδι συνιστά την αδιάσειστη απόδειξη ότι η Βυζαντινή και η Παραδοσιακή Μουσική συμπορεύονται, αλληλοσυμπληρώνονται και απλόχερα χαρίζουν τη γνώση του ιστορικού παρελθόντος στον ευσεβή λαό.

Συγκεκριμένα, στο Τμήμα της Βυζαντινής Μουσικής διδάσκονται τα μαθήματα της Ψαλτικής Τέχνης, του Τυπικού και του Ψαλτικού Χορού. Αντίστοιχα, στο Τμήμα της Παραδοσιακής Μουσικής προσφέρονται τα μαθήματα της Παραδοσιακής Χορωδίας και της εκμάθησης Πνευστών και Εγχόρδων Οργάνων.

Νέοι δάσκαλοι, καινούρια μαθήματα, αγάπη για τη μουσική, σεβασμός στην παράδοση, μεράκι για τη διδασκαλία και πολλά άλλα αποτελούν τα εχέγγυα της συνέχισης αυτού του μουσικού ταξιδιού, το οποίο μοναδικά ξεδιπλώνεται έως σήμερα χάρη στην αγάπη και το ενδιαφέρον όλων μας!

Η περίοδος των εγγραφών θα διαρκέσει από την 1η έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2023. Ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 18:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών.

Σας αναμένουμε όλους σε αυτό το κοινό ταξίδι στην παράδοση το οποίο θα συνεχίσουμε με την βοήθεια του Θεού! Η συμμετοχή στις δραστηριότητες της Σχολής όχι μόνο θα διευρύνει την μουσική μας οικογένεια, αλλά θα αποτελέσει βιωματική μαρτυρία του έργου μας στην Ορθόδοξη διασπορά!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων