11/08/2023 12/08/2023 Με την βοήθεια του Θεού και την ευλογία της Παναγίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία το προγραμματισμένο έργο της αγιογραφήσεως του τρούλου και της κόγχης του Iερού Nαού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Jeonju της Νότιας Κορέας. Το μεγάλο αυτό σε έκταση και σημασία έργο έγινε μέσα σε είκοσι μόνον εργάσιμες μέρες, για το οποίο ένας...
11 Αυγούστου, 2023 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2023 - 4:31

Ν. Κόρεα-Jeonju: Ολοκληρώθηκε η αγιογράφηση του Ι.N. Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Ν. Κόρεα-Jeonju: Ολοκληρώθηκε η αγιογράφηση του Ι.N. Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Με την βοήθεια του Θεού και την ευλογία της Παναγίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία το προγραμματισμένο έργο της αγιογραφήσεως του τρούλου και της κόγχης του Iερού Nαού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Jeonju της Νότιας Κορέας. Το μεγάλο αυτό σε έκταση και σημασία έργο έγινε μέσα σε είκοσι μόνον εργάσιμες μέρες, για το οποίο ένας αγιογράφος, εάν εργαζόταν μόνος του, θα χρειαζόταν περίπου ένα χρόνο.

Το θαυμαστό αυτό αποτέλεσμα οφείλεται, ασφαλώς, στην άριστη συνεργασία, υπό την καθοδήγηση του καταξιωμένου αγιογράφου-καθηγητή κ. Σώζου Γιαννούδη, της τεσσαρακονταμελούς ομάδος αγιογράφων και των βοηθών τους από την Ελλάδα, Κορέα, Ταϊβάν και Αμερική, προς τους οποίους η Ιερά Μητρόπολη Κορέας εκφράζει θερμότατες ευχαριστίες για την θυσιαστική τους προσφορά.

Επίσης η Ιερά Μητρόπολη Κορέας εκφράζει ευχαριστίες στον προϊστάμενο της Eνορίας π. Ιλαρίωνα Jeong, την πρεσβυτέρα Δέσποινα, καθώς προς όλα τα μέλη της κοινότητας, που εργάστηκαν με ζήλο και αυταπάρνηση για την προετοιμασία του καθημερινού φαγητού, για τα ψώνια και για πολλές άλλες τεχνικής φύσεως εργασίες.

Καθημερινώς παρουσιαζόντουσαν ποικίλα προβλήματα, που έπρεπε να αντιμετωπισθούν επειγόντως.

Όπως ενημερώνει η Ιερά Μητρόπολη Κορέας, «ο διάβολος, που όπως μας έλεγε ο αείμνηστος σεβασμιώτατος κυρός Σωτήριος (σ.σ. ο μακαριστός Μητροπολίτης Πισιδίας, ο από Κορέας), «επιτίθεται με περισσότερη σφοδρότητα όταν βλέπει να γίνεται ένα θεάρεστο έργο, το οποίο θα του χαλάει τα πονηρά σχέδια», από την αρχή μέχρι το τέλος της αγιογραφήσεως προκάλεσε πολλά σοβαρά προβλήματα ασθενειών και ατυχημάτων.

Όμως «μείζων εστίν ο εν ημιν ή ο εν τω κόσμω» (πρβλ. 1 Ιω. 4:4). Με την βοήθεια του Θεού και την προστασία της Θεοτόκου το έργο ολοκληρώθηκε. Έτσι, μετά την απομάκρυνση και των δύο σκαλωσιών, όταν αποκαλύφθηκαν η εικόνα του Παντοκράτορα, της Πλατύτερας, καθώς και των Προφητών, των Δικαίων, των Αποστόλων και των Ιεραρχών, ο ιερός ναός μεταμορφώθηκε σε «ουρανό», ώστε να μπορούμε κάθε φορά που εισερχόμαστε στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Jeonju να αναφωνούμε κι εμείς μαζί με τον υμνωδό της Εκκλησίας μας: «Εν τω ναώ εστώτες της δόξης Σου, εν ουρανώ εστάναι νομίζομεν»! Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!».

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

2023.8.8. 전주성당 성화 완성

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η 3η εβδομάδα της αγιογράφησης του Ι.Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Jeonju

Ν. Κορέα-Jeonjυ: Έλληνες και Ασιάτες αγιογραφούν τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Κορεάτες θαυμάζουν την αγιογράφηση του ναού στο Jeonju (ΦΩΤΟ)

Έλληνες αγιογράφοι στην Κορέα για την αγιογράφηση ναού (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων